G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

MEHMET EMİN ÖZ VE EKİBİ DEĞİŞİYOR

MEHMET EMİN ÖZ VE EKİBİ DEĞİŞİYOR

AK PARTİ ERZURUM İL BAŞKANLIĞI İÇİN KULİSLERDE KİMLERİN İSMİ GEÇİYOR?

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, kabine ve parti yönetiminde değişime gitme beklentisi devam ederken, AK Parti´nin 2021 yılında yapılacak büyük kongresine ilişkin sürecin bir yıl erkene alınmasının, değişim taleplerine verilen bir mesaj olduğu değerlendirmesi yapılıyor. Kongre süreci start verirken Ak Parti´de ise Erzurum il ve ilçe yönetimleri nasıl şekillenecek merak konusu oldu.

TEŞKİLATLARDA KÖKLÜ DEĞİŞİM Mİ?

Ak Parti kulislerine göre kongre öncesinde kabine ve partide köklü bir değişim beklenmemesi gerektiğini ifade eden AK Parti kaynakları, teşkilattan-parti yönetimine kadar olan tüm kademelerdeki büyük değişimin kongrelerle gerçekleşeceği dile getiriyor. Büyük kongrenin önümüzdeki yıl Mayıs veya Haziran ayında yapılabileceği ifade edilirken, özellikle teşkilatlarda köklü değişiklikler yapılacağı ve AK Parti´yi 2023 seçimlerine taşıyacak kadroların getirileceği belirtiliyor. AK Parti yönetimi, 24 Haziran 2018 milletvekilli seçimlerinden bu yana, teşkilatların performansı ile ilgili değerlendirme raporu tutuyor. Bu raporlara dayanarak da özellikle vatandaşla ilişkisini kesen, Başkan´ın tarifi ile ´Millete tepeden bakanlarla´ yollar ayrılacak.

AK PARTİ ERZURUM İL BAŞKANLIĞI İÇİN KULİSLERDE KİMLERİN İSMİ GEÇİYOR?

Ak Parti Erzurum il ve ilçe teşkilatlarında yönetimsel bazda kim veya kimlerin aday olacağı konusunda henüz netlik yok ama Kamuoyunda birçok isim dilden dile dolaşıyor. Fabrika ayarlarına geri dönmek üzere olan AK Parti´de 24 Haziran seçimlerinde bir milletvekili 50 Bin oy yine 31 Mart seçimlerinde Cumhur ittifakına rağmen yeni kurulmuş İYİ Parti´ye 110 Bin oy kaydıran Mevcut başkan Mehmet Emin Öz´ün üstünün çizildiği Ankara kaynaklarınca en sık konuşulanlar arasındaki yerini korurken, Mehmet Emin Öz´ün önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek olan Kongrede yeniden Aday yapılmayacağı da gelen bilgiler arasında Mehmet Emin Öz´ün yerine AK Parti Erzurum İl Başkanlığı için kamuoyunda ismi geçenlerin başında Eski AK Parti Erzurum İl Başkanı Hüseyin Tanfer ismi konuşulurken, Hüseyin Tanfer´in yanı sıra uzun yıllar İl teşkilatında başarılı grafik çizen Eski Erzurumspor Başkanı Mevlüt Doğan´ın ismi de sıkça konuşuluyor. Yine kamuoyunda ve parti tabanında İbrahim Küçükoğlu, Hakan Karadabağ, Eski Yakutiye Belediye başkanı Ebubekir Üstün Gülakar, Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu ve Eski AK Parti Milletvekili Mücahit Daloğlu´nun yanı sıra Eski Milletvekillerinden Adnan Yılmaz ve Mustafa Ilıcalı´nın da isimleri geçiyor. Kongre sürecinde aday olacak isimlerin yapılacak olan müzakereler neticesinde belirlenmesi bekleniliyor. Özellikle Ak Parti Erzurum İl Başkan adayının belirlenmesinde ilçe kongre sonuçlarının önemli bir yer tutacağı ifade ediliyor.

Öte yandan İl Teşkilatının yanı sıra Tüm İlçe Teşkilatlarında köklü değişikliğe gidileceği de Ankara kulislerinde konuşulanlar arasında.



  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı