G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

MEHMET SEKMEN ACİLEN GÖREVE!

MEHMET SEKMEN ACİLEN GÖREVE!

MEHMET SEKMEN ACİLEN GÖREVE!

Erzurum`un en işlek caddesi olarak bilinen Cumhuriyet Caddesinde yıllardır tek el üzerinden işletilen Alışveriş Merkezi artık asli görevini yerine getirilmeyi bekliyor.

Yapımı 1997 yılında tamamlanan ve yapımına başlandığı yıllarda içerisinde kırkı aşkın mağazanın olacağı, yüzlerce kişiye iş kapısı olarak görülen Alışveriş Merkezi yapımı tamamlandıktan günümüze kadar Cumhuriyet Caddesi esnafını ve tüm şehri hayal kırıklığına uğrattı. Şehrimizin sosyo-ekonomik dengesine de balta vuran bu Alışveriş Merkezi`nin bir an evvel başka işletmelere de sunulması ve istihdamın artırılması bekleniyor.

Kurulduğu günden beri Cumhuriyet Caddesindeki esnaf sayısını en az seviyeye düşüren bu Alışveriş Merkezi hakkında şehrimizin önde gelen işadamları ve vatandaşlar hayal kırıklığı yaşadıklarını belirttiler. Şehrimizin en işlek caddesi olarak bilinen Cumhuriyet Caddesinin günlük ortalama kırk bini aşkın öğrenci, yüz bini aşkın ise vatandaşın ziyaret ettiğini belirterek, böylesi kalabalık ve işlek bir cadde üzerinde böylesi devasa bir Alışveriş Merkezinin tek el üzerinden işletilmesi ve diğer müteşebbislerin önlerinin kesilmesi şehrimize ve ekoonomimize vurulmuş bir darbedir. Yapımına başlandığı yıllarda Cumhuriyet Caddesindeki insan trafiğinin artacağını şehrimizdeki para akışının hızla yükseleceğini savunan yetkililer burayı birilerinin tek elleştirmesi için adeta peşkeş çekmişlerdir. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen`in bu gidişe artık bir son vermesi gerekmektedir diye savundular.

Öte yandan Yenişehir semtinde yıllar önce kurulan bugünkü Forum AVM ve açılışı geçtiğimiz yıl yapılan Palerium Alışveriş Merkezinin artık Erzurum`da Alışveriş Merkezi kültürünün de oturduğunu gösterdiğini vurgulayan vatandaşlar ve işadamları, şehrimizde yıllar önce Alışveriş Merkezi yapıyoruz diyerek bizleri kandıran ve aldatanların Erzurum`a ve Erzurumluya yapılmış bir ihanettir diyerek seslendiler.

Bizleri bugüne kadar Alışveriş Merkezi kültüründen uzaklaştırarak Pasajlara mahkum bırakan bu zihniyetlerin asıl amaç ve gayeleri şehrimizi baltalamakmış, bu yanlıştan bir an evvel dönülmesini temenni ediyoruz. Bugün itibariyle en işlek caddemiz olarak bilinen Cumhuriyet Caddesinde esnaf ve müteşebbis sayısı bu Alışveriş Merkezinin tek el üzerinden işletilmesi sayesinde parmakla sayılacak kadar azdır. Oysa Büyükşehirlerde böylesi işlek caddelerdeki işyeri sayısının fazla olması şehre vergi veren mükellef sayısının ve ödenen vergiyle kıyaslandığında Erzurum`un kayıbı bir hayli yüksektir. Çünkü kırsala yayılan esnaf ve işletmler daha az ve uygun kira bedelleriyle işlettikleri işyerlerinin stopaj gibi vergilerini de minimum seviyede ödemektedirler. Şehri,mizin kalkınması ve büyümesi adına yaklaşan yaz ayları öncesi şehrimize gelecek olan yerli ve yabancı turistlere karşı daha geniş yelpazeyle açılan kırkı aşkın işletmenin bu Alışveriş Merkezi içerisindeki yerlerini almaları bekleniyor.

1997`li yıllarda yapımı tamamlanan bugünkü Cumhuriyet caddesinin en gözde yerindeki Alışveriş Merkezinin bir an evvel yapımında sözü verilen kırkı aşkın işletmeye iş sahası ve işsiz vatandaşlarımıza istihdam sağlayacak kuruluşlara açılmasını bekliyoruz diye konuşan vatandaşlar Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen`i göreve davet ettiler.



  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli