G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Metruk Binalar Tehlike Saçıyor

Metruk Binalar Tehlike Saçıyor

Erzurum´un Gez Mahallesi Semtinin 2.ara sokak da Sokakta bulunan metruk binada Alkol alındığını ileri süren mahalle sakinleri, can güvenliklerinin olmadığını belirterek, emniyet güçlerinin buralarda tedbirleri üst düzeye çıkarmasını istediler.

Murat Kargın /Erzurum /özel haber Erzurum´un Gez Mahallesi Semtinin 2.ara sokak da Sokakta bulunan metruk binada Alkol alındığını ileri süren mahalle sakinleri, can güvenliklerinin olmadığını belirterek, emniyet güçlerinin buralarda tedbirleri üst düzeye çıkarmasını istediler.

Metruk binaların her an göçebileceğini belirten mahalle sakinleri, bu binaların yıkılması için imza kampanyası başlatıyorlar. Mahallelerindeki binaların belediye ekiplerince yıkılmasını isteyen mahalle sakinleri, kullanılmayan binanın herkes için tehlike oluşturduğunu kaydettiler. Sokaklarındaki yıkılamayan metruk binaların alkoliklerin mekanı haline geldiğini ileri süren mahalle sakinleri, "Özellikle akşamın belli saatlerinde sokaktan geçmeye korkar hale geldik. Zaten sokağımızda aydınlatma direkleri bulunmuyor. Zaman zaman eve gelen kişilerin sayısı artıyor. Polis çağırıyoruz fakat bir zamandan sonra çağırdığımız polis de fayda etmiyor. Polisi görünce gidiyorlar, sonra geri dönüyorlar. Hepimizin çocuğu var. Onların güvenliklerinden bazı zamanlarda endişe ediyoruz. yanmış metruk binaların yıkılması için imza kampanyası başlatacağız. Belediye Başkanımızdan ricamız buradaki metruk binaların biran evvel yıkmasıdır. Bu evler tamamen yıkılmadıkça tam bir önlem alınamaz. Yıkılmadan alınabilecek tüm önlemler geçici önlemlerdir. Bu konuda çok mağdur durumdayız. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dediler. Özellikle akşam saatlerinde alemcilerin naraları eşliğinde eve gittiklerini dile getiren mahalle sakinleri, " Metruk binalar sebebiyle alemcilerin uğrak noktası haline gelen mahallemizde evimize gitmekten korkar olduk. Bu evler içkicilerin ve bali çekmeye gelenlerin meskeni konumunda bulunuyor. Özellikle biz vatandaşlar olarak tedirgin durumdayız Şimdi de vatandaşlar olarak evlerin yıkılması için imza kampanyası başlatacağız. Toplayacağımız imzaları belediyeye teslim edeceğiz. Yetkililer biz vatandaşların can ve mal güvenliğini düşünmek zorunda. Kullanılmayan binalar bir ateşe verilse telafisi olmayacak sonuçlar ortaya çıkarabilir. Böyle bir durumu yaşamayı istemeyiz. Belediye Başkanımızdan mahalle sakinleri olarak yardımcı olmasını bekliyoruz." İfadelerini kullandılar.


ŞEHRİN YÜREĞİNE DOKUNUYOR

MAHMET UÇAR ŞEHRİN YÜREĞİNE DOKUNUYOR

  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli