G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

MHP ERZURUM İL BAŞKANLIĞININ AĞZINI BIÇAK AÇMIYOR

MHP ERZURUM İL BAŞKANLIĞININ AĞZINI BIÇAK AÇMIYOR

ERZURUM´LA BİRLİKTE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI ÇEKEN DENİZLİ´DE MHP TÜM İLÇELERDE ADAY ÇIKARACAK

MHP ile AK Parti arasındaki ittifakdan dolayı Erzurum ve Denizli´de uzun süre önce açıkladığı Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarını geri çeken MHP´de ilçelerde nasıl bir ittifak oluşacak soruları merak ediliyor.

Erzurum´dan Prof. Dr. Serdar Sevimli, Denizli´den ise Mimar Ebru Leman Kalkan isimlerini Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirleyen Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti ile kurmuş olduğu ittifak anlaşması sonucu bu her iki adayı da adaylıktan çekmişti. İttifak görüşmelerinde gelinen son nokta da 27+3 yani 27 Büyükşehir Belediye Başkanlığı için MHP Ak Parti´yi desteleyecekken 3 Büyükşehir´de de AK Parti MHP´yi destekleyecek kararı alındı.

Peki Bu büyükşehirlerin İlçelerinde nasıl bir ittifak olacak? soruları gerek vatandaşlarda gerekse tüm ilçelerde Belediye Başkanlığı için Aday Adaylık başvurusu yapan Partililerde merak konusu haline geldi.

Konuyla ilgili Erzurum MHP İl ve İlçe başkanlıklarının ağzını bıçak açmazken, Erzurum´la birlikte Büyükşehir Belediye Başkan Adayını geri çeken Denizli´de MHP İl Başkanı Cafer Birtürk bir açıklama yaptı. Cafer Birtürk yaptığı açıklamada; ?il merkezindeki merkez ilçelerimiz Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerimizin yanında diğer ilçelerimizin tamamında MHP kendi adayları ile seçime hazırlanmaktadır. Şu ana kadar tüm ilçelerde adayımızı belirledik. Seçim çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir haricinde tüm ilçelerde MHP kendi adayları ile seçim çalışmalarını sürdürmektedir. MHP, tüm ilçelerde kendi adayları ile seçim çalışmalarına devam etmektedir.
Biz teşkilat olarak çalışmalarımızı tamamladık. Tüm ilçe teşkilatlarımız, kadın kollarımız seçim bölgelerinde geceli-gündüzlü çalışmalarını yapıyor. MHP 31 Mart yerel seçimlerinde büyük sürpriz yaparak, bir çok ilçe belediyesinde MHP, üçhilali dalgalandıracaktır.? diye bir açıklama yaptı.

MHP Erzurum İl Teşkilatı ise halen Ankara Genel Merkezden gelecek bir haberi bekliyor. Edindiğimiz bilgilere göre; MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş ile AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz ittifak kapsamında bir araya gelerek İlçelerde anlaşma yoluna gitmek için görüşmelerini sürdürüyorlar. Bu görüşmelerin yarın itibari  ile nihayetleneceği MHP´nin Erzurum´da tüm ilçelerde mi yoksa sadece anlaşılan bir kaç ilçe de mi? Aday belirleyeceği netlik kazanacak.

Görüşmelerde varılan hususlar Genel Merkezlere an be an bildiriliyor. Sızan bilgiler ise; AK Parti dört ilçede MHP´nin belirleyeceği Adayı destekleyeceği yönünde. Bu İlçeler ise muhtemelen Merkeze bağlı Yakutiye, Aziziye ve Palanöken´in dışında kalan İlçeler. MHP ile AK Parti arasında yapılan görüşmeler kapsamında masaya yatırılan ilçeler arasında Aşkale, Oltu, Uzundere ve Pasinler´in olduğu söyleniyor.   



  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı