G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

MHP`de divan oluştu iki isim çizik yedi

MHP`de divan oluştu iki isim çizik yedi

MHP`de divan oluştu iki isim çizik yedi

MHP 11. Olağan Büyük Kurultay`ında oluşan yeni MYK`da Başkanlık Divanı için seçim yapıldı. Bahçeli`nin ilk kez Merkez Yönetim Kurulu`na oylattığı seçimlerde iki isim çizik yedi. Son dönemde özellikle genel merkez çalışanlarının tepki gösterdiği Abbas Bozyel yeni divanda yer almazken Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı`da ilk kez divanda görev aldı.
 
MHP 11. Olağan Büyük Kurultay`ında oluşan yeni Merkez  Yönetim Kurulunda (MYK) Başkanlık Divanı için seçim yapıldı. 
 
Kurultay`ın ardından seçilen 75 kişiden oluşan yeni MYK, Genel Başkan  Devlet Bahçeli başkanlığında toplandı. Bahçeli`nin konuşmasının ardından, genel  başkan yardımcıları ile genel sekreter ve genel sekreter yardımcılarından oluşan  15 kişilik Başkanlık Divanı için seçime geçildi. 
 
Seçim için MYK toplantısının yapıldığı salona 3 sandık kuruldu. MYK  üyelerinin Başkanlık Divanı seçiminde 15 kişinin ismini yazdığı belirtildi. 
 
Devlet Bahçeli`nin genel başkanlık yaptığı dönemde, Başkanlık Divanı  üyeleri ilk kiez MYK üyelerinin tercihi ile belirlendi. 
 
DİVANDAN İKİ İSİM ÇİZİK YEDİ
 
MYK`da yapılan seçim sonucuna göre Başkanlık Divanı`nda sadece iki  isim değişti. Buna göre Genel Sekreter Yardımcıları Abbas Bozyel ile Recep  Dumanlı`nın yerine Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ile Genel Başkan Danışmanı  Mustafa Hidayet Vahapoğlu seçildi. Tüm genel başkan yardımcıları ile Genel  Sekreter İsmet Büyükataman ise Divan`daki yerini korudu. 
 
Yeni oluşturulan Başkanlık Divanı`nda genel başkan yardımcılarının  görev dağılımının gelecek günlerde Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından  yapılacağı öğrenildi. 
 
Öte yandan, kurultayda seçilen Merkez Disiplin Kurulu (MDK) da ilk  toplantısını yaptı. MDK`nin başkanlığına da Halil Öztürk seçildi.


  • Salı 15.4 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli