G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

MHP`Lİ MECLİS ÜYESİNDEN GİZLİ OYLAMA ÖNERİSİ

MHP`Lİ MECLİS ÜYESİNDEN GİZLİ OYLAMA ÖNERİSİ

MHP`Lİ MECLİS ÜYESİNDEN GİZLİ OYLAMA ÖNERİSİ

MHP`Lİ MECLİS ÜYESİNDEN GİZLİ OYLAMA ÖNERİSİ 

Yakutiye Belediyesi?nin MHP?li Meclis üyesi İsmail Arslan, meclisteki imar tadilatlarıyla ilgili düzenlemelerin gizli oylamayla yapılması gerektiğini söyledi.

MHP?li İsmail Arslan, meclisteki imar tadilatlarıyla ilgili düzenlemelerin gizli oylamayla yapılması gerektiğini söyledi. Arslan, ?İlçe için alınacak önemli kararlarda üyelerin baskı altında kalmaması için mecliste kapalı oturum ve gizli oylama yapması yerinde olacaktır? dedi. 
Son dönemlerde vatandaşların ellerindeki gayri menkulleri değerlendirmek, bunları imar planına uygun hale getirebilmek için çeşitli yollara başvurduğunu kaydeden Yakutiye Belediye Meclis üyesi MHP?li İsmail Arslan, daha önce meclis tarafından birkaç kez görüşülerek reddedilen taleplerin tekrar imar komisyonu ve meclisin gündemine alınabilemesini için bazı vatandaşların gayrimenkulleri başkasına hileli bir şekilde sattığını söyledi.

 İmar tadilatlarıyla ilgili olarak imar komisyonundan gelen tekliflerin mecliste müzakere edilirken meclis üyelerinin herhangi bir baskı altında kalmadan hür iradeleriyle oylarını kullanabilmesinin şart olduğunu ifade eden Arslan, ?Bunun için 5393 sayılı temel belediye mevzuatı kanunun 20. maddesinin 4. paragrafı uyarınca meclisin kapalı oturum ve gizli oylama yaparak söz konusu imar tadilat tekliflerinin bu şekilde karara bağlanması yerinde olacaktır? diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 16.3 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 13.1 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.7 ° / 4.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu