G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

MHP Milletvekili adayı Aydın`dan önemli açıklamalar

MHP Milletvekili adayı Aydın`dan önemli açıklamalar

Kamil Aydın Erzurum Ölmüş ağlayanı yok

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, "Milletin, sadece kâğıt üzerindeki ekonomik büyüme masallarına artık karnı tok" dedi.
 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum Milletvekili adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, "Milletin, sadece kâğıt üzerindeki ekonomik büyüme masallarına artık karnı tok" dedi. 

MHP Erzurum Milletvekili adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, Erzurum ekonomisine yönelik bazı tespitlerde bulundu. Şehrin 10 yıl içerisinde ekonomik anlamdaki bütün dinamizmini kaybettiğini vurgulayan Kamil Aydın, "Erzurum`da istihdamdan, üretimden ve katma değerden bahsedenler, acaba bize hangi Erzurum`u anlatıyorlar? Yoksa hali hazırda yokluk ve yoksulluk içerisinde kıvranan, işsizliğin kol gezdiği, bereketli topraklarının yerinde sefaletin boy gösterdiği, esnafının ve tüccarının ay sonunu zor getirdiği bir Erzurum dışında başka bir Erzurum var da, bundan bizim mi haberimiz yok?" diye sordu.

KAMİL AYDIN: "ÖZEL SEKTÖRÜN SON ÇIRPINIŞLARI?"


Erzurum`un kamu kaynaklarıyla beslenen bir kent olduğunun altını çizen Prof. Dr. Kamil Aydın, "Erzurum`da özel sektör vardı, ama bundan tam 10 yıl önce... Şu anda özel sektör büyük bir çıkmaz içerisinde. Çünkü sektör ağır maliyet yükü altında eziliyor. İşsizlik bir yana dursun, kayıt dışı istihdam bile almış başını gidiyor. Üretime dayalı işletmeler ya kapasite düşürüyor ya da kepenk indiriyor. Erzurum`da son bir yıl içerisinde kaç tane işletmenin iflas ettiğinden galiba bunların haberi yok. Olmaması da doğal, çünkü bunların Erzurum ekonomisi diye bir telaşları yok" diye konuştu.

Ekonomisi kamuya dayalı olmasına rağmen bile Erzurum`un bundan yeterince pay alamadığını dile getiren Kamil Aydın, "Kâğıt üzerinde her şey hoş ve güzel. Ama ne yazık ki, piyasalar aynı dili konuşmuyor. Sadece son bir yılda protesto edilen çek ve senetleri uç uca eklesek, Erzurum`dan Ankara`ya yol olur" ifadelerini kullandı.

"KAMU KAYNAKLARINI HAR VURUP, HARMAN SAVURDULAR"

Erzurum`un kamu kaynaklarından yeterince istifade edemediği gibi, mevcut kaynakların da, akıl ve mantıkla izah edilemeyecek bir anlayışla har vurulup, harman savrulduğunu ifade eden Prof. Dr. Kamil Aydın, "Bunların yaptığı en iyi şey; sadece göz boyamak ve bunun da onlarca örneği var. Bunlar, Erzurum Şehirlerarası Otogarı`nı, halkın beklentilerine ve itirazlarına kulak tıkayarak götürdü, şehrin dışına taşıdılar. Şehir merkezindeki hastaneleri devre dışı bıraktı, şehrin dışında hastane yaptılar. Olimpiyat hazırlıkları adı altında şehrin her türlü alt ve üstyapı hizmetlerinden mahrum bölgelerine götürdü tesis yaptılar. Yıkılacağını bile bile getirip şehrin merkezine atlama kulesi yaptılar. Güya trafik sorununu çözmek için milyonlarca lirayı götürüp yeraltına gömdüler. Bu yatırımlar, kamu kaynaklarının apaçık bir biçimde israf edilmesinden başka bir şey değildir" diye konuştu.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDE ŞİRKETLEŞME MESAİSİ"

Büyükşehir Belediyesi`ne yönelik olarak yaptığı eleştirilerle de dikkat çeken MHP Milletvekili adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, Erzurum`un kamudan yana nasipsizliğinin bunlarla da sınırlı olmadığına işaret ederek, "Girişimcinin ve yatırımcının teşvik edildiğini söyleyenler, özel sektörün önüne en başta kendileri engel oluyorlar. Büyükşehir Belediyesi, şehirde özel sektöre resmen savaş açmış durumda. Bir şirketleşme mesaisi başlamış ki, evlere şenlik! Siz kalkın şehirdeki şirketleri ve işletmeleri yok sayın ve bertaraf edin, ardından kamu çatısı altında şirket üstüne şirket kurun, sonra da kalkın özel sektöre destek olmaktan dem vurun. Milletin karnı bunlara tok artık" şeklinde konuştu.

AYDIN: İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ PERİŞAN ETTİLER

Erzurum`da lokomotif sektörün inşaat olduğunu, fakat AKP zihniyetinin bu sektörü de perişan ettiğini dile getiren Prof. Dr. Kamil Aydın, bunun en canlı örneğinin ise, New City projesi olduğunu kaydetti. Aydın, "Binlerce insanın ev sahibi olacağı ve aynı zamanda inşaat sektörü bakımından Erzurum ekonomisine büyük kazanım sağlayacak bir proje resmen alaşağı edildi. Gerekçe ise, gerçekten çok komik... Güya ruhsat sorunu yüzünden Erzurum bir yılını kaybetti, inşaat sektörü ve bu sektöre bağlı onlarca iş kolu perişan oldu. Akıl ve mantık almıyor. Kalkmışlar, Büyükşehir Belediyesi`nin önceki yönetimine topu atıyorlar. İyi de, önceki yönetim AKP`li değil miydi? Yanlışsa eğer, bu hepsinin yanlışı. Ama bunlar her zaman olduğu gibi yine `cambaza bak` oyununu sahneye koydular. Çözülmesi gayet tabii mümkün olan bir hadiseyi öyle bir çözümsüzlüğe soktular ki; sadece binlerce insanın ev hayalini değil, Erzurum ekonomisini de alt-üst ettiler. İlaveten ağır-aksak ilerleyen sözde kentsel dönüşüm çalışmaları yüzünden Erzurum`da konut fiyatları ve kiralar aldı başını yürüdü. İşte bunlar milletin kaşıkla kazandığını ellerindeki kepçelerle resmen gasp ediyorlar" diye konuştu.

"BEREKETLİ TOPRAKLARDAN SEFALET FIŞKIRIYOR"

Tarım ve hayvancılık üzerine de değerlendirmelerde bulunan MHP Milletvekili adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, AKP hükümetlerinin bir başka basiretsizliğinin ise, tarım ve hayvancılık sektörlerini vurduğunu dile getirdi. Erzurum`daki büyük ve küçükbaş hayvan varlığının giderek azaldığını ve bu durumun devletin resmi istatistikleriyle bile adeta itiraf edildiğini belirten Kamil Aydın, "Tarım ve hayvancılık teşvikleri diyorlar, Türkiye`nin farklı iklim ve fiziksel özelliklere sahip bölgelerini getirip aynı kategoriye sokuyorlar. Bunlara göre Konya Ovası da bir, Erzurum Ovası da bir. Bu yüzden değil midir ki; Erzurum kırsalında genç nüfus kalmadı, bu yüzden değil midir ki; her yıl Erzurum`un köylerinden yüzlerce-binlerce insan kentlere göç ediyor. Üretim yok, harman yok, hasat yok. Bunlar, Erzurum`un bereketli topraklarını, gırtlağına kadar dolu ağıllarını ve ahırlarını bile sefalete terk ettiler. Neden? Çünkü Türkiye gerçeklerinden uzaktalar ve hiçbir zaman bu gerçeklerden haberdar olmadılar" ifadelerini kullandı.


İL BAŞKANLARI

ERZURUMDA İL BAŞKANLARI NE İŞ YAPARLAR?

Milletvekili İbrahim Aydemir´den Yatırım çağrısı

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ?Erzurum için Cazibe Merkezi fırsatını nimete çevirmek zamanıdır´ dedi.

Meral Akşener yeni Parti mi kuruyor ?

Meral Akşener´in yeni parti kuracağı iddiası kulisleri hareketlendirdi. Akşener´e yakın kaynaklar ise iddiaları yalanladı.

Meral Akşener Yeni Parti´mi kuruyor ?

İhraç kararının iptali için mahkeme yolunu tutan Meral Akşener´in bundan sonra ne yapacağı merakla beklenirken, yeni parti kurma girişimi için harekete geçtiği konuşuluyor.

AK Parti´den 2019´daki 3 seçim için öneri

AK Parti, 2019´da yapılması planlanan seçimlerin yeniden takvimlendirilmesini istiyor, CHP ve MHP de bu teklife sıcak bakıyor.

Bahçeli:15 Temmuz dirilişi yeni bir Çanakkale ruhudur.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli´ye duyulan Güven arttı.

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından yapılan Ankette MHP Lideri Devlet Bahçeli´ye yönelik kanaatler olumlu yönde değişim gösterdi.

Ak Parti içerisindeki FETÖ´cüler

FETÖ´nün kullandığı ve MİT tarafında deşifre edilen "EAGLE ve BYLOCK" isimli kriptolu mesajlaşma uygulamasında Ak Partiden kimler var? İşte okuduğunuzda şok olacağınız o Ak Partililer ve bazı bürokrat FETÖ´cüler

Milletvekili Aydemir´den Sekmen´e ziyaret

Aydemir: ?Sekmen, Dadaş vizyonunun gurur vurgusudur´

Başbakan Binali Yıldırım Kılıçdaroğlu´nun tweetini hesabından paylaştı

Başbakan Yıldırım, 7 Ağustos´ta İstanbul Yenikapı´da gerçekleştirilecek mitinge katılacağını Twitter hesabından duyuran CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nun tweetini, kendi sosyal medya hesabından paylaştı.

Aydemir Uzunderelilerle buluştu

Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, dün de Uzunderelilerle milli iradeye sahip çıkma mitingine katıldı.

  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli