G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

MİLLETİN DEĞERLERİ İLE UĞRAŞIYORLAR

MİLLETİN DEĞERLERİ İLE UĞRAŞIYORLAR

MİLLETİN DEĞERLERİ İLE UĞRAŞIYORLAR

Dünya Çevre Günü sebebiyle 6 ilde eş zamanlı yapılan katı atık ve dönüşüm tesislerinin toplu açılış töreninde Ankara'da konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, şunları söyledi:

MİLLETİN DEĞERLERİ İLE UĞRAŞIYORLAR: AK Parti ve hükümet olarak Türkiye'yi geliştirmenin, büyütmenin çabası içindeyiz. Ancak hizmet etme makamında olan bazılarını işi gücü bırakıp milletin değerleriyle, huzuruyla uğraştıklarını görüyoruz. Ağrı'da belediyecilik konusunda vereceği hizmetlerle, projelerle gündeme gelemeyenler, Kazım Karabekir'i dert edinmişler, onunla uğraşıyorlar. Erzurum'u, Kars'ı, Ağrı'yı düşmandan kurtaran orduya komutanlık eden Kazım Karabekir ismi her şeyden önce milletimizin gönlüne kalbine kazınmıştır.

n GÖNÜLDEN SİLEBİLECEĞİNİ Mİ SANIYORSUN?: Bir taraftan beldenin veya köyün ismi Türkçe mi olsun, Kürtçe mi olsun bununla kavga ederken, öbür taraftan kalkıp tarihimize mal olmuş bir ismin adını sokak tabelasından kaldırarak milletin gönlündeki izi silebileceğinizi mi zannediyorsun? Milletimiz daha büyüğünü ve daha görkemlisini yarın getirir oraya yeniden diker. Daha mazbatanı yeni aldın. Kalkıp işe buradan başlanır mı?

DEVLET TERÖRÜ DİYENLER: Biz, analar ağlamasın diye mücadele ederken, anaların yüreğini daha da ağlatmak için adeta yarışanların barıştan bahsetmeleri inandırıcı olmaz? Kalkıp 'devlet terörü' ifadesini kullananların, bizden tebrik beklemek hiçbir zaman hakkı olmayacaktır.

YOL KESENLERİN SÖYLEYECEK SÖZÜ KALMAMIŞ: Biz meselemizi silahla, kanla, şiddetle değil, siyasetle, diyalogla, samimiyetle çözelim derken yol kesenlerin, araç yakanların, insanımızı mağdur edenlerin ve bunlara arka çıkanların söylenecek sözü kalmamış demektir. Bugün ülkemizde çözüm süreci milletimizin topyekûn sahiplenmesiyle ilerliyor. İnşallah neticeye ulaşacak diye beklentimiz var.

KENDİLERİNİ BİTİRİYORLAR: Bir yandan ağızlarından çözüm sözünü düşürmeyip bir yandan da çözümü sabote edecek her şeyin içinde yer alanlar, aslında kendi kendilerini bitiriyorlar. Kandan, çatışmadan beslenenler, gıdaları kesilince sağa sola çarpmaya başladılar. İşte Diyarbakır'da oturma eylemi yapan, çocukları kaçırılmış annelere şu çirkin iftirayı yapanlara bakın. 'Onlar MİT tarafından para vermek suretiyle oraya gelen anneler' diyorlar. Böyle bir hakaret olabilir mi? Cevabı bizzat anneler kendileri verdi. Bu çok çirkin bir şey.

TESTİLERİ KIRILACAK: Bunlarda her numara var. Takiye var, yalan var, her şey var. Bunlara karşı benim milletim uyanarak gereken desteği bize vermek suretiyle, onların da inanıyorum ki testisi zaten yolda kırılacaktır. Gerçek demokrasi, gerçek özgürlük bunların bünyesine ağır geldi, kaldıramadılar. Bölgede ve tüm Türkiye'de milletimizin huzuru noktasında geleceğe biz güvenle bakmanın tadını hamdolsun, 12 senedir milletimize yaşattık ve yaşatmaya devam ediyoruz.

'AĞAÇLARI KATLETİLER'
"Bozguncular ne kadar uğraşırsa uğraşsın, Türkiye'yi bu yoldan döndüremeyecekler. Hani böyle Gezicilerin havasına girmek suretiyle, 12-13 ağaç söküldü, 'Katliam yapıyorlar' diye başlattıkları olayda, yaptıkları çevre katliamını kimsenin unutması mümkün değil. Taksim'de, Dolmabahçe'de yaptıkları ağaç katliamı, hepsi ortada. Dozerle nasıl tahrip ettikleri ortadadır. Bunların derdi çevre mevre değil." 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli