G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Milletvekili Aday listeleri sürpriz oldu

Milletvekili Aday listeleri sürpriz oldu

Milletvekili Aday listeleri sürpriz oldu

Aday gösterilmeyenlerin bağımsız aday olmasının yolunu tıkamak için partiler listeleri sızdırmamak için son dakikaya kadar bekledi.
 7 Haziran`da yapılacak olan 25. dönem Milletvekili Genel seçimleri öncesinde Yüksek Seçim Kurulu takvimine göre aday listeleri nihayete erdi. Aday gösterilmeyenlerin bağımsız aday olmasının yolunu tıkamak için partiler listeleri sızdırmamak için son dakikaya kadar bekledi. İktidar Partisi AK Parti` aday isimlerini il başkanı Fatih Yeşilyurt`un Ankara`dan telekonferans sistemi ile açıklaması ile birlikte Milliyetçi Hareket Partisi`de son dakikaya kadar aday isimlerini gizli tuttu.

CHP ÖNCEKİ GÜN 
AÇIKLAMIŞTI

MHP ve AK Partinin aksine ERzurum`da iddiası düşük olan Cumhuriyet Halk Partisi önceki gün aday listelerini açıkladı. Erzurumlu gazeteci Orhan Yıldırım`ın üçüncü sıradan aday gösterildiği CHP listelerinde eski il başkanlarından Tacettin Kızıloğlu`nun aday gösterilmemesi sürpriz olarak nitelendirildi. CHP`nin aday listesinde Gonca Aytaş, İsmail İme, Orhan Bozkurt, Dilek Somun, Şaban Oturgan ve Edip Cengiz isimleri yer aldı.

MHP`DE OKTAY ÖZTÜRK 
SÜRPRİZİ
Dün sabah saatlerinde aday listelerinde Oktay Öztürk`ün Mersin birinci sıradan aday gösterileceği haberleinden sonra gözler diğer adaylara yöneldi. Öztürk`ün adaylığı haricinde MHP listelerinde beklenen isimler listede yer aldı. MHP`nin Yüksek Seçim Kuruluna verdiği listede ise sırasıyla Kamil Aydın, Ertürk Çimen, Zekai Kaya, Seyfullah Hızarcı, Ömer Durur ve Gökhan Arslan yer aldı. 

AK PARTİ YİNE 
EZBER BOZDU
Haftalardır isimlerin belirlenmesinde ince eleyip sık dokuyan ve son dakikaya kadar aday listelerini sır gibi saklayan iktidar Partisi AK Parti bu kezde yine ezberleri bozacak hamlesini yaptı. Önceki milletvekilleri içinde yalnızca Adnan Yılmaz`a yer veren Ak Parti diğer vekillerin tamamını listeden sildi. Ak Partide güneş ilçelerinin oylarının kaybededilmemesi içcin Abdurrahim Fırat ismi ön plana çıktı. İstanbul`dan aday adaylığı dilekçesini veren Zehra Taşkesenlioğlu`nun ise üçüncü sırada yer alması sürpriz olarak nitelendirildi. AK Parti listelerinde ise sırasıyla Efkan Ala, Adnan Yılmaz, Zehra Taşkesenlioğlu, Abdurrahim Fırat,?İbrahim Aydemir ve Zafer Tarıktaroğlu isimlerine yer verildi.


İL BAŞKANLARI

ERZURUMDA İL BAŞKANLARI NE İŞ YAPARLAR?

Milletvekili İbrahim Aydemir´den Yatırım çağrısı

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ?Erzurum için Cazibe Merkezi fırsatını nimete çevirmek zamanıdır´ dedi.

Meral Akşener yeni Parti mi kuruyor ?

Meral Akşener´in yeni parti kuracağı iddiası kulisleri hareketlendirdi. Akşener´e yakın kaynaklar ise iddiaları yalanladı.

Meral Akşener Yeni Parti´mi kuruyor ?

İhraç kararının iptali için mahkeme yolunu tutan Meral Akşener´in bundan sonra ne yapacağı merakla beklenirken, yeni parti kurma girişimi için harekete geçtiği konuşuluyor.

AK Parti´den 2019´daki 3 seçim için öneri

AK Parti, 2019´da yapılması planlanan seçimlerin yeniden takvimlendirilmesini istiyor, CHP ve MHP de bu teklife sıcak bakıyor.

Bahçeli:15 Temmuz dirilişi yeni bir Çanakkale ruhudur.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli´ye duyulan Güven arttı.

15 Temmuz Darbe girişiminin ardından yapılan Ankette MHP Lideri Devlet Bahçeli´ye yönelik kanaatler olumlu yönde değişim gösterdi.

Ak Parti içerisindeki FETÖ´cüler

FETÖ´nün kullandığı ve MİT tarafında deşifre edilen "EAGLE ve BYLOCK" isimli kriptolu mesajlaşma uygulamasında Ak Partiden kimler var? İşte okuduğunuzda şok olacağınız o Ak Partililer ve bazı bürokrat FETÖ´cüler

Milletvekili Aydemir´den Sekmen´e ziyaret

Aydemir: ?Sekmen, Dadaş vizyonunun gurur vurgusudur´

Başbakan Binali Yıldırım Kılıçdaroğlu´nun tweetini hesabından paylaştı

Başbakan Yıldırım, 7 Ağustos´ta İstanbul Yenikapı´da gerçekleştirilecek mitinge katılacağını Twitter hesabından duyuran CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nun tweetini, kendi sosyal medya hesabından paylaştı.

Aydemir Uzunderelilerle buluştu

Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, dün de Uzunderelilerle milli iradeye sahip çıkma mitingine katıldı.

  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli