G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

MURAT KILIÇ VE MUHYETTİN AKSAK´IN YURTLARI DA ARAŞTIRILSIN!

MURAT KILIÇ VE MUHYETTİN AKSAK´IN YURTLARI DA ARAŞTIRILSIN!

ERZURUM´DA MİLLİ EMLAK-KUDAKA VE PARALEL ÜÇGEN Mİ?

 

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/ PDY soruşturrması kapsamında 2009- 2014 yılları arasında AK Parti Erzurum İl Başkanlığı yapan Murat Kılıç gözaltına alındı. Aynı soruşturmada AK Parti eski Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak ise aranıyor.

Erzurum siyasetinde önemli yer alan bu iki ismin siyaset haricinde de birlikte ticari faaliyetlerinin olduğunu dile getiren vatandaşlar bu iki ismin Dadaşkent civarında yapmış oldukları 2600 kişilik öğrenci yurtlarının da gözden geçirilmesini istediler. Vatandaşlar, Bu arazi üzerinde bir çok şaibe olduğunu dile getirerek Güçlü İktidar algısı sayesinde bu ikilinin bin bir çeşit entrikalarla ticari faaliyet içerisinde olduklarını ve kazançlarının çoğu bölümünün FETÖ terör örgütüne himmet adı altında yardım ve bağış yapıldığını öne sürdüler. 

Kamuoyu Bu Soruların da Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca araştırılmasını istiyor.

İŞTE KAMUOYU´NUN MERAK ETTİĞİ SORULAR

-- AK Parti Eski Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak´la AK Parti Eski Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç´ın Dadaşkentte yapmış oldukları 2600 kişi kapasiteli Öğrenci Yurdunun arazisi kim tarafından satıldı?

-- FETÖ/PDY Terör örgütüyle bağlantısı olduğu bilinen KUDAKA´nın bu yurdun yapılmasına katkısı ve desteği ne olmuştur?

-- Milli Emlak tarafından satışı gerçekleştirildiği iddia edilen bu yurdun arazisi ne şartlarda bu ikiliye verildi?

-- Daha Önceki aylarda FETÖ terör örgütüne arsa temini sebebiyle tutuklu bulunan Aziziye Eski Belediye Başkanı Fatih Cengiz ve ekibinin bu yurdun yapımındaki rolü nedir?

Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan´ın ilçesi sınırları içerisinde bulunan bu yurtlar ve geçmişi hakkında kamuoyunu doyurucu bilgi vermesi bekleniyor. 

 

 



  • Salı 16.2 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.8 ° / 5.5 ° Güneşli
  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı