G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

NASILSIN DEDİĞİ ARKADAŞINI BIÇAKLADI

NASILSIN DEDİĞİ ARKADAŞINI BIÇAKLADI

NASILSIN DEDİĞİ ARKADAŞINI BIÇAKLADI

NASILSIN DEDİĞİ ARKADAŞINI BIÇAKLADI 

Arkadaşına "Nasılsın" diye soran 17 yaşındaki katil zanlısı genç, "Sana ne, doktor musun?" yanıtı üzerine çıkan kavgada kalbinden alıdğı tek bıçak darbesi ile öldürüldü. Saldırgan tutuklanarak cezaevine kondu.

 

 

Palandöken`de 27 Ağustos akşamı meydana gelen olayda aynı mahallede yaşayan iki arkadaştan lise ikinci sınıf öğrencisi Yasin Başkaya (17), evde ailesiyle birlikte iftar yaptıktan sonra Deryaevler Sitesi`nde arkadaşı F.T. (17) ile karşılaştı. İddiaya göre, Arkadaşına, "İyi akşamlar. Nasılsın?" diyerek hatırını sordu. Ancak F.T., "Sana ne. Sen mahallenin doktoru musun?" cevabını verdi. F.T.`nin bu cevabı üzerine iki arkadaş arasında tartışma başladı

. F.T. belinden çıkardığı ekmek bıçağını Başkaya`ya savurdu. Kalbine saplanan bıçakla ağır yaralanan talihsiz genç, çevreden yetişenlerin ihbarıyla olay yerine gelen ambulansla Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi`ne kaldırıldı. Ancak Başkaya, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olaydan sonra kaçan F.T. suç aleti ekmek bıçağıyla birlikte kısa sürede yakalandı. Çocuk Şube Müdürlüğü`ne teslim edilen F.T. "Tartıştık, kavga ettik. Bıçağı sağa, sola savurarak korkutmak istedim. Vurduğumun farkında olmadım. Çok pişmanım" dediği öğrenildi. Başkaya ailesinin üç çocuğundan en küçüğü olan Yasin Başkaya`nın öldürülmeden üç gün önce, 24 Ağustos`ta TRT Erzurum Radyosu`nun Amatör Gençlik Kolları Korosu için açtığı saz sınavını birincilikle kazandığı belirtildi. Oğullarının ölümüyle sarsılan aile, Yasin`in en büyük hayalinin bu koroya girebilmek olduğunu söyleyerek gözyaşlarına boğuldu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı