G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

OKULLARDA KAYIT PARASI YASAL DEĞİL

OKULLARDA KAYIT PARASI YASAL DEĞİL

OKULLARDA KAYIT PARASI YASAL DEĞİL

OKULLARDA KAYIT PARASI YASAL DEĞİL
Her yıl sürekli tartışma konusu olan okullara kayıt pardası konusunda bu yıl Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer?in keskin ifadelerinden sonra İl Milli Eğitim müdürlükleri de alarma geçti.

Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Bilge, okullara kayıt parasının yasal olmadığını bildirdi.Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Erzurum il ve ilçelerde bazı okullarda okul idarecelirenin gelen talimatı hiçe sayarak bağış adı altında kayıt parası temin ettiğini söyledi. Bunlarla ilgili yasal işlem başlatılacağının sözünü veren Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge,?Milli Eğitim Bakanlığının hiçbir şekilde kimseden bir para talebi edilmemesi gerektiği halde bazı okulların öğrenci velilerinden yardım talebi adı altında para talebinde bulunan okullara müsamaha göstermeyeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığının da bu konudaki hassasiyeti nedeni ile yayınladığı genelgeyi dikkate almayan okullara cezai işlem uygulayacağız? diye konuştu.  

Bilge yaptığı yazılı açıklamada, 2011- 2012 eğitim ve öğretim yılının başlamasına çok az bir zaman kaldığını belirterek, her öğretim yılının başında, yapılan tüm uyarılara rağmen, çocuklarını okullara kayıt yaptıracak velilerden sözde "bağış" adı altında kayıt parası alındığını kaydetti. 

Erzurum İl Milli eğitim Müdürü olarak süreci yakından takip edeceğini anlatan Bilge, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Her ne gerekçeyle olursa olsun böylesi bir kayıt parası zorunlu ve yasal değildir. Velilerimize sesleniyorum. Lütfen kayıt parası ödemeyiniz. `Bağış` adı altında da olsa sizden kayıt parası talep eden okul idarecileri hakkında suç duyurusunda bulununuz. Kayıt parası alan okul idarecileri ve bunlara göz yuman Milli Eğitim yetkilileri olursa bunu Erzurum kamuoyuyla paylaşacağım. Tüm hemşerilerimizi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum. Ayrıca, hükümetten eğitim- öğretim ile ilgili okullarımızın ihtiyaçlarını biran önce karşılamasını ve okul idarecileriyle velileri karşı karşıya getirmemesini bekliyoruz? dedi.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı