G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

OKULLARIN TATİL OLMASI ESNAFI KÖTÜ ETKİLEDİ

OKULLARIN TATİL OLMASI ESNAFI KÖTÜ ETKİLEDİ

OKULLARIN TATİL OLMASI ESNAFI KÖTÜ ETKİLEDİ

OKULLARIN TATİL OLMASI ESNAFI KÖTÜ ETKİLEDİ
Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, "Okullar tatil oldu, esnaf için kâbus dönemi başladı" dedi.

 Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, "Okullar tatil oldu, esnaf için kâbus dönemi başladı" dedi. Erzurum ekonomisinin öğrenci ve okullara dayalı olduğunu, okulların tatil olmasıyla birlikte kent ekonomisinin durgunluğa teslim olduğuna dikkati çeken Kıyas Daşkaya, esnafın mecburen okulların açılacağı dönemi bekleyeceğini dile getirdi.
Yol-İş Sendikası olarak, Erzurum`da binlerce üyelerinin bulunduğunu, ekonominin, öğrenci kadar kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara da endeksli olduğunu anlatan Kıyas Daşkaya, "Okullar tatil olunca öğrenciler memleketlerine, kamu çalışanlarının büyük bir kısmı da tatile çıkıyor. Bu yüzden yaz mevsimlerinde Erzurum ölü bir kent halini alıyor. Bunun aşılabilmesi için yaz mevsimlerinde Erzurum`u canlı tutacak girişimlerde bulunulmalıdır." diye konuştu. Yol-İş Sendikası Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, yaz sezonlarına hareket kazandırmak için en kısa vadede başvurulacak yolun turizm olduğunu dile getirerek, Erzurum`un, kış mevsiminde olduğu kadar yazın da turizm için cazibe merkezi olabileceğini ifade etti.
Erzurum`un ve özellikle de Palandöken`in sporcular, sendikacılar, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin geniş kapsamlı toplantı ve organizasyonları için çok müsait olduğuna vurgu yapan Daşkaya, "Erzurum`da bu tür toplantıların gerçekleştirilmesi yaz mevsimindeki durağanlığı kısmi de olsa azaltabilir. Seminerler, konferanslar ve eğitim çalışmaları gibi faaliyetlere Erzurum`da ağırlık verilmelidir. Böylece hem iç turizm gelişmiş, hem de esnafın içinde bulunduğu sıkıntılı dönem aşılmış olunur." ifadelerini kullandı.

"SENDİKAMIZIN MUHTEMEL ETKİNLİKLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIMIZI BEYAN ETTİK"
Yol-İş Sendikası olarak, geçmişte Erzurum`da bölgesel toplantılar organize ettiklerini hatırlatan 2 Nolu Şube Başkanı Kıyas Daşkaya, bu yaz sezonu için de, sendikanın genel toplantı ve eğitim etkinliklerine ev sahipliği yapmaya talipli olduklarını kaydetti.
Başkan Daşkaya, "Bu talebimizi genel merkezimize de ilettik. Sendikamızın organize edeceği her türlü seminer, eğitim ve bölgesel çalışma toplantılarına Erzurum olarak ev sahipliği yapabileceğimizi beyan ederek, Erzurum`un bu tip faaliyetler için biçilmiş bir kaftan olduğunu dile getirdik. Böylece Türkiye`nin dört bir yanından gelecek olan sendika yöneticilerimizi yaz mevsiminde Erzurum`da konuk etmiş olacağız. Bu da yaz sezonundaki durgunluğun kısmen de olsa aşılmış olması anlamına gelecek. Şehirdeki tüzel tüm kişilik, kurum ve kuruluşlarının bu yönde atacağı adımlar, durgunluğu ortadan kaldırır diye düşünüyoruz." şeklinde konuştu.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı