G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Oltu taşının umudu bayramda

Oltu taşının umudu bayramda

Oltu taşının umudu bayramda

85317Başkan Koçak, Ramazan ayının ilk günleri yabancı turistler sayesinde Oltu Taşı`nda satışların iyi gittiğini ancak daha sonraki günlerde satışların olmadığını belirtti. Ramazan ayında yeterince satış yapamayan Oltu taşı, bayram tatili için gelenleri bekliyor.
Ramazan ayının ilk günleri yabancı turistler sayesinde Oltu Taşı`nda satışların iyi gittiğini ancak daha sonraki günlerde satışların olmadığını belirten Oltu Taşı ve Gümüş İmalatçıları Derneği Başkanı Özkan Koçak, "Bu yıl turistlerin Taşhan`ı ziyaret eden sayasında ciddi bir azlık söz konusu. Ramazan ayının ilk günlerinde işler iyi gidiyordu ama ilerleyen günlerinde işler durma noktasına geldi. Oltu Taşı`ndaki bu durgunluğun Ramazan Bayramı`nda canlanmasını bekliyoruz." dedi.
Oteller ve Seyyar Satıcılar Sorun Oluyor
Başkan Özkan Koçak, "Şehrimize gelen turistlerin otellere yerleştikten sonra şehre inemiyorlar. Otellerin bu konuda çok eksik yönleri var. Şehre gelen yerli ve yabancı turistler şehri bilmedikleri için gezememekte, Taşhan gibi yerlere gelmekte sorun yaşıyorlar. Oteller bu konuda turistlere yardımcı olması gerekiyor." diye konuştu.
 Sokak araları, meydanlar gibi yerlerde seyyar satıcıların sahte Oltu taşından şikayetçi olduklarını söyleyen Koçak, "Çoğu vatandaş seyyar satıcılardan aldığı ancak sahte olduğunu sonradan anladığı Oltu Taşı Tesbih`lerinden şikayetçi olarak derneğimize geliyorlar. Ama biz bu konuda bir şey yapamıyoruz. Seyyar satıcılar hakkında belediyemizden yardım istiyoruz." sözlerini kullandı.

`Ne Varsa Yerli Turiste Var`
Özkan Çelik, "Taş Han`a gelen turistlerden en çok alış-veriş yapanlar yerli turistlerdir. Mesela 40 kişilik bir kafilede, yabancı turistlerden 5-10 kişisi alış-veriş yaparken yerli turistlerin ise 20-25 tanesi Oltu taşı alıyor. Bize gelen turistlerin yerli turist olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı. 

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı