G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ORHAN DELİGÖZ TUTUKLANAN HDP´Lİ VEKİLLERİ HAŞLADI

ORHAN DELİGÖZ TUTUKLANAN HDP´Lİ VEKİLLERİ HAŞLADI

ORHAN DELİGÖZ TUTUKLANAN HDP´Lİ VEKİLLERİ HAŞLADI

2017 yılı bütçe  tasarısı görüşmelerinde lehte  konuşmak üzere  söz alan AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz konuşmasında Tutuklanan HDP´li Milletvekillerini tabir-i caizse haşladı döktü.

Orhan Deligöz konuşmasında; HDP´li vekiller PKK´nın avukatlığını yapacaklarına halk adına  siyaset yapsınlar. Suç  işlemediyseniz, PKK´lı teröristlerin  taziye çadırına gitmediyseniz, sırtınızı kandile dayamadıysanız , milletvekili aracı ile terör örgütüne cephane taşımadıysanız  ve de  millete terör eylemi yapın çağrısı yapmadıysanız,  PKK´ya terör örgütü diyebiliyorsanız,  işte o zaman bu  sıralar da fotoğraflar değil , milletvekillerin kendileri otururlar. İçimizdeki Mankurtlar kendinize geliniz, ey PKK sempatizanları, ey FETÖ´cüler şunu biliniz ki kirli emellerinize ulaşamayacaksınız." diyerek sözlerine devam eden Orhan Deligöz konuşmasının bir bölümünde de Erzurum´un kış turizminden bahsetti.

İŞTE ORHAN DELİGÖZ´ÜN KONUŞMASININ TAM METNİ:

Sayın Başkan, Değerli Bakan ve Milletvekilleri

2017 yılı bütçe  tasarısı görüşmelerinde lehte  konuşmak üzere  söz almış bulunmaktayım bu vesile ile genel kurulu ve aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum.

Peygamber Efendimiz Hz Muhammet Mustafa (sav)´ın doğum yıl dönümü münasebetiyle mevlit kandilinizi kutlar, bu gecenin tüm Müslümanlara ve insanlığa barış ve huzur getirmesini Cenabı Haktan niyaz ederim.

Dün gece İstanbul´da yaşanan terör eyleminde hayatını kaybeden 38 şehidimize Yüce Allah´tan Rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terör örgütü ve yandaşlarını da lanetliyorum.

76 olan üniversite sayısı 182 ye çıkmıştır. Üniversitesi olmayan il kalmamıştır. İllerimizin yanı sıra neredeyse bütün ilçelerde fakülte ve yüksekokul açılmıştır. Buda hükümetimizin  eğitime vermiş olduğu önemi göstermektedir.

197  yüksek öğrenim yurdu vardı, şimdi 686 oldu. Öğrencilere verilen kredi 45 Lira iken 400 Liraya yükseltilmiştir.

14 yıllık iktidar dönemimizde 250.000 yeni derslik yapılmıştır. Öğrencilerimize kitaplar ücretsiz dağıtılmaktadır. Fatih projesi ile tabletler dağıtılmıştır. Fatih Projesini sabahtan beri eleştiriyorsunuz, siz muhalefet partileri Duble Yollar inşaa edilincede, YHT rayları döşenincede bağırıp çağırıyordunuz. Daha işin başındayız proje tamamlanınca bize dua edeceksiniz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız toplam 6,5 Milyon konutun do?nu?s?tu?ru?lmesini hedeflemektedir. Sadece Güneydoğuda 35.000 konut inşa ediyoruz.  Ayrıca ülkemizde Kadastro çalışmalarımız tamamlanmıştır. Tapu işlemleri Almanya´dan bile yapılabiliyor. Bu Dünyada bir ilktir. Tapu ve Kadastro çok az sayıda çalışanı ile başarıdan başarıya koşuyor. Çalışanlarına teşekkür ediyorum. Döner Sermayeden Pay almalarının yolu açılmalıdır.

Türkiye´nin en büyük şehirlerinden biri, Destanlar ve  Efsaneler kenti Erzurum,  Doğu´nun eğitim, kültür ve spor merkezidir. Son yıllarda eğitim, spor ve sağlık alanında yapılan yatırımlar şehrin görünümünü bir hayli değiştirmiştir.  Rahmetle yad ettiğimiz Şehit Başbakan Adnan MENDERES´in katkılarıyla kurulan  Atatürk Üniversitesi ise bu değişimin en önemli etkenlerinin başında gelmektedir. 75 bini örgün 205 bini uzaktan olmak üzere toplam 280 bin öğrenciye, yüksek öğrenim  imkanı sunan 60 yıllık bir geçmişi olan, Üniversiteler kuran üniversite ünvanını almış bir üniversitedir. Şehrimizde bulunan bir diğer üniversitemiz ise  Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip ERDOĞAN´ın Taktirleri ile kurulan Erzurum Teknik Üniversitesi de  hızla büyümekte  ve gelişmektedir.

 

Seçim Bölgem olan Erzurum 23 Cazibe Merkezinden biri olarak belirlenmiştir. Erzurum Kış Sporlarının Merkezidir. 2011 Dünya Üniversite Oyunlarını başarıyla gerçekleştirmiştir. 11 ? 18 şubat  2017 tarihinde 39 ülkenin katılacağı Avrupa Gençlik Kış Oyunlarına ev sahipliği yapacaktır. Yeterli konaklama tesisi ve spor faaliyetlerinin yapılacağı tesislerimiz KIŞ TURİZMİ VE SPORLARI BAŞKENTİ OLMASI İÇİN BAKANLAR KURULUMUZDAN ERZURUM HALKI ADINA TALEP EDİYORUM. 

Değerli arkadaşlar ülkemizde 2002 yılına kadar Kürtçe konuşmak, Kürtçe müzik dinlemek yasaktı,  insanlar anadilde konuşamıyor, şarkı ve türkü  dinleyemiyordu. Artık bu yasakların hiç biri kalmadı. Mardin Artuklu Üniversitesin´de Kürt Dili ve Kültürü üzerine Yüksek Lisans bile yapılmaktadır. TRT de bile Kürtçe yayınlar yapılmaktadır.  

HDP´nin eş genel başkanı Selahattin Demirtaş´ın terör örgütü mensupları ve destekçilerini sokağa çağrısı sonucu terör olayları yaşanmıştır. Diyarbakır´da  kurban eti dağıtırken Yasin börü ve 3 arkadaşı vahşice katledilmiştir.

Dokunulmazlıklar kalksın diye dilekçe verdiniz arkasından dokunulmazlıkların kalkması için RED oyu verdiniz, sonra İfadeye çağırılınca da gitmediniz, yargıya meydan okudunuz. Peki soruyorum sizlere şimdi niye ağlıyorsunuz. Sizin ne kendinize nede millete saygınız var..

HDP´li vekiller PKK´nın avukatlığını yapacaklarına halk adına  siyaset yapsınlar. PKK´ya yardım yataklıktan tutuklanan milletvekillerinin aklanıncaya kadar meclis sıralarında fotoğraflarının bulundurulması beni ve milletimizi  rahatsız etmektedir. Burası fotoğraf sergileme salonu değildir. Burası TBMM genel kuruludur.

Suç  işlemediyseniz, PKK´lı teröristlerin  taziye çadırına gitmediyseniz, sırtınızı kandile dayamadıysanız , milletvekili aracı ile terör örgütüne cephane taşımadıysanız  ve de  millete terör eylemi yapın çağrısı yapmadıysanız,  PKK´ya terör örgütü diyebiliyorsanız,  işte o zaman bu  sıralar da fotoğraflar değil , milletvekillerin kendileri otururlar.

Tanzimat Dönemi Paşalarından Keçizade Fuat Paşa´nın sözü ne manidardır. İngiliz, Alman, Fransız ve Rus Devlet Adamlarının bulunduğu bir ortamda ?siz dışarıdan biz içeriden yıkmaya çalıştığımız halde yıkamadık? sözü ile Osmanlı Devletinin büyüklüğüne vurgu yapmıştı.

İçimizdeki Mankurtlar kendinize geliniz, ey PKK sempatizanları, ey FETÖ´cüler şunu biliniz ki kirli emellerinize ulaşamayacaksınız.

2017 yılının bütçesinin vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum?



  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli