G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ORMAN YANGINLARINA KARŞI HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDI

ORMAN YANGINLARINA KARŞI HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDI

ORMAN YANGINLARINA KARŞI HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDI

ORMAN YANGINLARINA KARŞI HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDI

Erzurum`da zaman zaman kimi kurumlarda yaşanan atama furyası bu kez Orman Bölge Müdürlüğü`nde başladı. Bir ay içerisinde iki kez bölge müdürü değiştiren kurumda, şimdi gözler yeni yapılacak olan atamaya çevrildi.
Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü görevine Haziran ayı başında atanan Cumali Akın, bir ayını doldurmadan başka bir göreve atandı. Orman Genel Müdürlüğü`ne başmüfettiş olarak atanan Akın, Erzurum`dan ayrılırken, yerine kimin atanacağı ise merak konusu olmaya başladı. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Bölge Müdür Yardımcısı Abdulbaki Ekinci, bir süre önce Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü`ne atanan Cumali Akın`ın, müfettiş olarak Ankara`ya atandığını bildirdi. Ekinci, Erzurum`da uzun yıllardır Bölge Müdürlüğü görevini yürüten M. Zeki Temur`un, 12 Haziran`da yapılan seçimler öncesinde milletvekili aday adaylığı için kamu görevinden istifa ettiğini hatırlatarak,"Sayın Temur`un istifasıyla boşalan koltuğa, Orman Genel Müdürlüğü`nce yapılan atama doğrultusunda Cumali Akın Beyefendi oturmuştu. Bu ayın başında yeni görevine başlayan Sayın Akın, yine Orman Genel Müdürlüğü`nün tasarrufu doğrultusunda müfettiş olarak Ankara`ya atandı. Şu anda Bölge Müdürlüğü görevine kimin atanacağı belli değil. Biz de bu yönde alınacak olan kararı bekliyoruz." diye konuştu.

Öte yandan Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ekinci, kurumca yürütülen çalışmaların, aralıksız ve aksatılmadan sürdürüldüğünü belirterek, özellikle havaların ısınmasıyla birlikte meydana gelebilecek muhtemel orman yangınlarına karşı her türlü tedbiri aldıklarını bildirdi.
Bölge Müdür Yardımcısı Ekinci, "Orman Bölge Müdürlüğü`nce makine parkımıza 1 adet caterpiller dahil ettik, orman yollarının tamir işleri ve yine muhtemel orman yangınlarına karşı bu aracı kullanacağız. Bunun yanında 6 adet yangın söndürme aracımız bulunuyor, bu araçlar işletme müdürlüklerinde bekletiliyor ve muhtemel yangınlara hazır bir biçimde bekletiliyor. Bu araçlarımızın her birinde 5`er personel bulunuyor." diye konuştu.
Ayrıca orman yangınlarıyla ilgili olarak Alo 177 ihbar hattı tahsis ettiklerini ve bu numaradan kendilerine ulaşan her türlü ihbarı değerlendirdiklerini kaydeden Bölge Müdür Yardımcısı Ekinci, "Orman yangınlarına karşı aldığımız tedbirler çerçevesinde personelimizi de gerekli eğitime tabi tuttuk. Her bir personelimiz, muhtemel bir yangın halinde nasıl davranacağını ve krizin nasıl yönetileceğini çok iyi biliyor. Bu süreç içerisinde vatandaşlarımıza da büyük sorumluluklar düşüyor. Vatandaşlarımız ihbar hattımız aracılığıyla her türlü orman yangın ihbarlarını bize ulaştırabilirler." ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false