G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Yunus Yeşilyurt Müjdeyi Verdi!

Yunus Yeşilyurt Müjdeyi Verdi!

TCDD`den Müjde

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Erzurum İşletme Müdürü Yunus  Yeşilyurt, 1. Etapın tamamlandığını 2. Etabının ise Önümüzdeki Kasım Ayında  tamamlanarak Hizmete Gireceğinin Müjdesini verdi.

Lojistik köyün sadece Erzurum'a değil, bölge ekonomisinin de canlanmasını  sağlayacağının altını çizen TCDD İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt, Ticaretin  gelişimine katkı sunacak olan lojistik köy, bölgesel kalkınmaya da ivme  kazandıracaktır. Daha hızlı, daha güvenli ve düşük maliyetli taşıma  gerçekleştirilmesi, ticaret ve ihracat hacminin de büyümesini sağlayacaktır. Bu  bağlamda önemsediğimiz projelerin başında gelen lojistik köy, istihdam alanları  ve şehrimize sunacağı katma değer ile de büyük önem taşıyor.

Erzurum'un Türk Cumhuriyetleri ve komşu ülkelerle, bölgenin ekonomik köprüsü  olacağına vurgu yapan TCDD İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt,  lojistik köyle  birlikte Erzurum ve bölge yatırımcılarının yurtdışına daha kolay açılacağını  kaydetti. Erzurum ile birlikte Türkiye'de 12 lojistik köyün yapıldığını  hatırlatan Yeşilyurt, Lojistik köy, bölgemiz için büyük önem taşıyor. Erzurum'u  ekonomi köprüsü yapacak olan bu proje tamamlandığında kazanımları daha net bir  şekilde ortaya çıkacak. Şehrin ekonomisine ciddi bir katma değer sunacağı gibi,  yeni iş sahaları oluşmasına vesile olacak ve ilimizin yeni yatırımlar  kazanmasını sağlayacak. Bölgemizdeki işsizlik boyutu da göz önüne alındığında  lojistik köy gibi yatırımlar, ilimiz için çok büyük bir kazanım olacaktır”  dedi.

34 milyon liraya mal olan ve yüzde 57'si tamamlanan lojistik köy inşaatının  kasım ayında tamamlanması planlanıyor.diyerek müjdeyi verdi.

Modern yük taşımacılığının kalbi olarak görülen, diğer ulaşım sistemleriyle  entegre olarak kombine taşımacılığı geliştiren lojistik merkezler modern,  teknolojik ve ekonomik gelişmelere paralel olarak inşa ediliyor. 360 bin  metrekarelik alanda yapımı süren Erzurum Lojistik Köyü Projesi kapsamında kente  bakım atölyesi, idari ve sosyal tesisler, gözetleme kulesi, yükleme ve boşaltma  sahalarıyla demiryolu ağına ilişkin birçok birim yapılacak. Söz konusu yatırımın  tamamlanmasıyla birlikte yaklaşık 150 bin ton taşıma miktarı bir yılda 350 bin  tona ulaşacak. Lojistik köyle birlikte demir, un, konteyner, seramik, gıda  maddesi, yem ve askeri taşımacılık da yapılacak.



ŞEHRİN YÜREĞİNE DOKUNUYOR

MAHMET UÇAR ŞEHRİN YÜREĞİNE DOKUNUYOR

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli