G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Özel harekatçıların sayısı 40 bine çıkarılacak

Özel harekatçıların sayısı 40 bine çıkarılacak

Özel harekatçıların sayısı 40 bine çıkarılacak

 

 

Yürürlüğe giren 82 maddelik Terörle Mücadele Eylem Planı´nın başlıkları belli oldu. Hükümet, Güneydoğu´da halen devam eden terörle mücadele operasyonlarını yürüten Özel Harekat timlerinin sayısının 40 bine çıkarılması planlandı.

SAYILARI 40 BİNE ÇIKARILACAK

Önümüzdeki yılın sonuna kadar Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) timlerinin sayısının 40 bine çıkarılması planlanıyor. Habertürk´te yer alan habere göre, yürürlüğe giren 82 maddelik Terörle Mücadele Eylem Planı´nda yer alan stratejiye göre; terörle etkili mücadele ederken, önleyici tedbirler planlandı.

ŞEHİR MERKEZLERİNE 280 YENİ KARAKOL İNŞA EDİLECEK

Önümüzdeki dönemde risk analizi yapılarak Güneydoğu´dan başlamak üzere Batı illerini de kapsayacak şekilde, kent merkezlerine, ilçelere özel eğitimli personelin görev yapacağı 280 karakol inşa edilecek. Yüksek korunaklı bu karakolların bir kısmı geçici, bir kısmı mobil, büyük bölümü ise kalıcı olacak.

PKK operasyonunda ele geçirildi 33 spor ayakkabısı meğer..

KOORDİNASYON BAŞARILI

Son operasyonlarda asker-polis işbirliğinin etkili sonuçlar vermesi, operasyonlarda görev alan personelin zamanla tecrübe kazanması ve aralarındaki eşgüdüm bu sonucu doğurdu. Sivillerin bulunduğu mahallerdeki çatışmalarda sağlanan başarı üzerine Özel Harekat timlerinin sayılarının artırılması kararlaştırıldı.

ÖZEL HAREKAT İÇİN SINAV AÇILDI

Halen 12 bin 500 kişilik JÖH taburları bulunuyor. Bu sayı, bu yıl içinde 13 bin 500´e, önümüzdeki yılın sonuna kadar en az 20 bine çıkarılacak.Halen sayıları 7 bin 800 olan PÖH timlerinin sayısı da 20 bine çıkarılacak. Yeni alınan 5 bin öğrenci, aralıkta eğitime başladı. Bu timler, eylülde görevbaşı yapacak.Emniyet Genel Müdürlüğü, 4 bin Özel Harekat polisi almak için sınav açtı. 17. dönem mezunlarının ardından yıl içinde 4-5 bin alım daha yapılacak. Meslek içi katılımlarla 20 bin hedefine ulaşılmış olunacak.

PKK´nın Yüksekova oyunu! Geri çekiliyoruz deyip?

SINIR GÜVENLİĞİ

Süreç içinde TSK´ya bağlı iç güvenlik tugaylarıyla birlikte sınır güvenliğinden sorumlu mekanize tugay ve personel sayılarının artırılması da planlanıyor.

Halen 41´i muharip olan 51 tugayda kadro doluluk oranı yüzde 55. Önümüzdeki süreçte, hem tugayların sayılarının artırılması, hem de yeni sözleşmeli er ve erbaş alımı ile personel ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor.

PKK Kobani´deki kampları bakın hangi örgüte verdi Yeni kurulacak bir mekanize tugayın maliyetinin 400-450 milyon doları bulduğu göz önüne alındığında bunun biraz zaman alacağı belirtiliyor.



  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli