G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ÖZEL SEKTÖRE YATIRIM DAVETİ

ÖZEL SEKTÖRE YATIRIM DAVETİ

ÖZEL SEKTÖRE YATIRIM DAVETİ

ÖZEL SEKTÖRE YATIRIM DAVETİ 

Erzurum?da Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay?ın katılımıyla turizm temsilcileriyle toplantı yapıldı. Toplantıda Bakanlar özel sektörü Erzurum?a yatırım yapmaya davet etti.

Palandöken?de yapılan toplantıda Erzurum`da yapılan yatırımların turizm sektöründeki temsilcileri ve yatırımcıları da heyecanlandırdığına inandığını ifade eden Bakan Akdağ, ?Siz değerli yatırımcıların bölgemizde yatırımlarına ihtiyaç var. İnanıyorum ki siz değerli yatırımcılarımız bundan sonra üzerlerine düşeni yapacaklardır. Biz her zaman sizlerin önünü açmak için çalışıyoruz. Bundan sonra da açmak için çalışmaya devam edeceğiz? dedi.Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise Erzurum`a 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sebebiyle yapılan yatırımların turizm sektöründeki yetkililerce de görüldüğünü belirterek, bölgenin önemli bir cazibe merkezi haline dönüştüğünü söyledi.
Bölgeye artık özel sektör yatırımlarını beklediklerinin altını çizen Özak, `Buraya yapılacak özel sektör yatırımlarıyla Erzurum ve çevresi önemli bir destinasyon merkezi haline dönüşecektir. Türkiye`deki kayak merkezlerini ihya ediyoruz. Erzurum`a yaptığımız yatırım ortada. Ayrıca bölgedeki diğer illerde de yatırımlarımız sürüyor` dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da yaptığı konuşmada, Türkiye`de turizm alanında yapılan çalışmalara değindi.
Erzurum`da kış sporlarındaki önemli potansiyelin yanında ciddi bir Termal potansiyelin de bulunduğuna vurgu yapan Günay, şunları kaydetti:
?Burada Erzurum`un yerleşiminin doğal sonucu olarak Palandöken yıllar önce kendiliğinden oluşan bir kayak merkeziydi. Ama yıllar içerisinde oranın üzerine çok şey katıldı. Şimdi Konaklı diye bir merkezimiz var. Biz bu akşam bir turizm zirvesi yapıyoruz Erzurum`da. Bunun özellikle altını çizmek istiyorum. Yani devletimizin atmış olduğu bu adımın turizm anlamında bölgemize ne gibi katkısı olabilir? Termal turizmi, şehir turizmi anlamında neler yapılabilir? Bu akşam bunları konuşacağız.?
?Türkiye şükürler olsun önemli bir hedefi yakaladı. 80`lerde, 90`larda önce 5 milyonu, sonra 10 milyonu aşmasını bir hedef olarak, bir hayal olarak görmüşlerdi. Şimdi bu yıl 30 milyonu aşıyoruz` diyen Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Allah`a şükürler olsun. Son 7-8 yıl içerisinde de kendimizi katladık. Bunu da açık yüreklilikle sizinle paylaşmak istiyorum. 2003 yılında Türkiye`ye gelen ziyaretçi sayısı 13 milyon, bu yıl 28.5 milyon. Yani 28 yıldır turizm yapıyorsak, 20 yılda geldiğimizin üzerine 8 yılda fazlasını katmışız. Turizm Türkiye`de bir berekete dönüşmeye başladı. Gündemde olduğu için söylüyorum, Mısır önemli bir turizm ülkesi olarak bilinir değil mi? Hakikaten öyle. İnşallah bu durumlarını atlatacaklar ve inşallah turizmde başarılı olmayı sürdürecekler. Sorsanız `herhangi bir yerde Mısır`a gelen turist sayısı Türkiye`ye gelenden fazla mıdır?` diye. Sokaktaki birçok kişi `evet fazladır` dilebilir. Çünkü Mısır çok bilinen bir turizm ülkesidir. Yunanistan dünyada çok bilinen bir turizm ülkesidir. Ama şimdi size sevinçle söylemek istiyorum ki Mısır`a gelen ve Yunanistan`a gelen turist sayısı kadar, sadece Antalya`ya turist geliyor. Türkiye artık bunu yakaladı. Bizim artık Mısır, Tunus, Yunanistan, Fas gibi rakiplerimiz yok. Biz İtalya, İspanya, Fransa ile yarışıyoruz. Ben bu toplantının üniversite kış Oyunlarının kapanış toplantısı olmasının yanı sıra Erzurum`un ve doğunun makus talihi yenme toplantısı olduğunu düşünüyorum. Buradan yeni bir başlangıç çıkacak.?



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false