G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

PALANDÖKEN`DE HUZUR TOPLANTISI

PALANDÖKEN`DE HUZUR TOPLANTISI

PALANDÖKEN`DE HUZUR TOPLANTISI

PALANDÖKEN`DE HUZUR TOPLANTISI 

Erzurum Emniyet Müdürlüğü?nce Palandöken ilçesinde huzur toplantısı gerçekleştirildi.Kültür Merkezinde düzenlenen huzur toplantısında, kent asayişi hakkında bilgiler verilerek, Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğünce oluşturulan "Güvenliğiniz Elinizde Projesi" kapsamında, hırsızların ev ve iş yerlerine girerken kullandıkları yöntemler, uygulamalı olarak anlatıldı.İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, şehrin huzur ve asayişini tesiste polisin üzerine düşen vazifeyi yerine getirdiğini söyledi. 

Yıldız, "Suçla mücadele ve vatandaşlara hizmet, varlığımızın gayesidir. Bu düşünce çalışmalarımızın omurgasını oluşturmaktadır. Bu amaçla canla başla çalışan Erzurum Emniyetinin fedakar personeli vatandaşların da desteğine ihtiyaç duymaktadır" dedi.
TDP Şube Müdürü Kaya Gezeker de "Güvenliğiniz Elinizde Projesi"nin olası ikamet ve iş yeri hırsızlıklarına yönelik vatandaşları bilgilendirmeyi amaçladığını söyledi.
Kentte 2011 yılındaki hırsızlık olaylarıyla ilgili istatistiklere değinen Gezeker, "Yapılan hırsızlıkların yüzde 54`ü balkon ve pencerelerden girilerek, yüzde 23`ü de kapı kilit göbeği kırılarak gerçekleştirilmiştir. Hırsızlıkların yüzde 14`ü kapı kasası kırılarak, yüzde 5`i kredi kartı ve benzeriyle açılarak, yüzde 3`ü insanların güvenini kötüye kullanarak ve yüzde 1`i de belirsiz bir şekilde yapılmıştır" dedi.Gezeker, apartman kapılarının açık tutulmasının hırsızlar için bir avantaj olduğuna dikkati çekerek, "Birçok apartmanımızda karşılaştığımız manzara `Gel ne olursan gel` düşüncesiyle kapıların sonuna kadar açılmasıdır. Ama herkes Mevla hazretlerinin söylediği gibi iyi niyetli olarak oradan içeriye girmiyor. Apartmanlarda yapılan temizlik sonrasında içerisi rutubet almasın diye kapılar sonuna kadar açılıyor. Tabii bu da kötü niyetli kişilere ve hırsızlara davetiye çıkarıyor" diye konuştu.
Daha sonra Atatürk Üniversitesi öğretim görevlilerinden Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yıldız Akpolat, tarafından bıçak kullanımında ki etkenler ve bu sorunların giderilmesi hususunda bir konferans verildi. Toplantı soru ve cevap bölümüyle sona erdi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli