G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

PALANDÖKEN`DE KAYAK KEYFİ UZADI

PALANDÖKEN`DE KAYAK KEYFİ UZADI

PALANDÖKEN`DE KAYAK KEYFİ UZADI

PALANDÖKEN`DE KAYAK KEYFİ UZADI 

Kış Oyunları`yla adını Dünya`ya duyuran Palandöken Dağı`nda kar ve kayağın keyfi uzadı. Kar kalınlığının 80 santimetreyi bulduğu Palandöken`de sezon Nisan ayı sonuna kadar devam edecek.

Her yıl binlerce turisti ağırlayan Palandöken Dağı, bu yıl Kış Oyunları nedeniyle istediği turist sayısını yakalayamadı. Ancak oyunlardan hemen sonra yerli ve yabancı turistler Palandöken`e adeta akın etti. Son yağışla birlikte kar kalınlığının 80 santimetreye ulaştığı Palandöken başta İranlılar olmak üzere Rus ve Hollandalı turistlere ev sahipliği yapmaya başladı. Bu arada rüzgârın da etkisiyle bazı pistlerde eriyen karın yerine suni kar yağdırıldı.

TURİZMCİLERİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Sezonun Nisan ayı sonuna kadar uzayacağını söyleyen turizmciler, "Turizm cenneti Türkiye`de her şey mümkün. Nisan ayında isteyen denize girecek, isteyen Palandöken`de kayak yapacak" dediler. Turizmciler ayrıca uzayan sezonla birlikte fiyatlarda da yüzde 30 oranında indirime gittiler. Dedeman başta olmak üzere Palan Otel ve Polat Renaissance Otel oda fiyatlarında önemli miktarda indirim yaptılar.

SUNİ KAR ÜRETİMİ

Öte yandan küresel ısınmaya bağlı olarak yaşanan kuraklıkların dikkate alınmasıyla Palandöken`e yaptırılan iki gölet sezonunu uzamasında büyük etken oldu. Her biri 40`ar bin Euro`ya mal olan 71`i sabit, 3`ü seyyar kar püskürtme sistemleri sayesinde özellikle pistlerde eriyen noktalara kar yağdırıldı.

EN GÜVENLİ KAYAK MERKEZİ

Bu arada Palandöken Kayak Merkezi`nin 9`u sabit, 10`u hareketli toplam 19 kamerayla izlendiğini belirten yetkililer, "Fiber optik kablolar döşenerek kurulan sistemle internet üzerinden Ankara`daki federasyon yetkilileri pistleri izliyor, sorun yaşandığında müdahale ediyor. İlerleyen zaman içerisinde bu görüntülerin internette herkese açık hale getirilmesi planlanıyor" dediler



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.3 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 13.1 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu