G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Palandöken Devlet Hastanesi'nden Hasta Yakınlarına Hasta Bakım Eğitimi Verildi

Palandöken Devlet Hastanesi

Palandöken Devlet Hastanesi'nden Hasta Yakınlarına Hasta Bakım Eğitimi Verildi

Erzurum Palandöken Devlet Hastanesinde görev yapan  Evde Sağlık Hizmetleri birimi tarafından hasta yakınlarına hasta bakım eğitimi verildi.

Palandöken Devlet Hastanesi Kütüphane Salonu'nda gerçekleşen eğitime Erzurum Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, Palandöken Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Zülküf Kaya, Evde Sağlık Hizmetleri ekibi ve hasta ve hasta yakınları katıldı.

Palandöken Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri biriminin 2010 yılında kurulduğunu belirten, Evde Sağlık Hizmetleri hemşiresi Hülya Oluğ, Bu işi Erzurum'da ilk başlatan Palandöken Devlet Hastanesi olmuştur. Sizler de takdir edersiniz ki yeni bir birimin kurulması uzun bir süreç gerektirir. Bizler de canla başla mücadele ederek elimizden ne geliyorsa yaparak karda kışta hastalarımıza hizmet vermeye başladık. Ben ekibim adına işin çoğunu başardığımızı düşünüyorum. Bu işin asıl mimarları hasta yakınlarımızdır. Hasta yakınlarının emekleriyle bu noktadayız” diye konuştu.

Evde Sağlık Hizmetlerinin tek başına yeterli olmadığını savunan Palandöken Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Zülküf Kaya, Sunduğumuz hizmet çok önemli. Bizler her daim ekibimizin yanındayız. Ben isterim ki evde sağlık değil evde bakım hizmeti olsun. Bunun üç ayağı olsun. Birincisi sosyal hizmet ayağı. İkincisi sağlık hizmet alanı. Üçüncüsü de belediye ayağı olmalıdır diye sıraladı.

Duygu dolu anların yaşandığı eğitim seminerinde Evde Sağlık Hizmetleri ekiplerince hasta ve hasta yakınlarına, hasta bakımı eğitimi verildi.



  • Perşembe 17.6 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli