G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

PANDORANIN KUTUSU 200 MİLYON DOLARLIK YATIRIMLA AÇILDI

PANDORANIN KUTUSU 200 MİLYON DOLARLIK YATIRIMLA AÇILDI

PANDORANIN KUTUSU 200 MİLYON DOLARLIK YATIRIMLA AÇILDI

PANDORANIN KUTUSU 200 MİLYON DOLARLIK YATIRIMLA AÇILDI

Erzurum Büyükşehir Belediye (EBB) Başkanı Ahmet Küçükler, MNG Holding`in şehirlerarası otobüs terminalinin yerinde Avm, şehir oteli ve rezidans yaptıracaklarının müjdesini verdi.

MNG Holding, Erzurum`a 200 milyon dolarlık yatırım yapacak. EBB Başkanı Ahmet Küçükler, Müceldili Konağı`nda düzenlediği basın toplantısında MNG Holding`in gerçekleştireceği yatırımla ilgili bilgi verdi. Küçükler, Terminal Caddesi`nde 67 dönüm üzerine kurulu şehirlerarası otobüs terminali arsasının 27 milyon TL`ye MNG Holding`e satıldığını söyledi. Küçükler, MNG Holding`in söz konusu arazi üzerine 200 milyon Amerikan Doları tutarında Türkiye`nin en büyük eğlence merkezlerinin de aralarında bulunduğu Avm ve 25 katlı rezidans ve şehir oteli kuracağını ifade etti.Başkan Küçükler söz konusu yatırımın hizmete girmesiyle en az 3 bin kişinin istihdam imkânına kavuşacağını belirtti. Mevcut otobüs terminalinin havalimanı yolu üzerindeki BİM Lojistik Merkezi`nin karşına taşınacağını belirten Küçükler, "Önümüzdeki 10 gün içerisinde yeni ve modern otobüs terminalinin temelini atıp, yıl sonunda da burayı taşıyacağız. Gelecek yıl içerisinde ise MNG Holding Avm, şehir oteli, rezidans ve eğlence merkezini tamamlayarak hizmete açacak. Bu sayede bölge ülkeler için cazibe merkezi konumumuzu yükseltip, marka şehir olma yolunda bir adım daha atmış olacağız. " dedi.

Başkan Küçükler, söz konusu holdingin 3. lige çıkan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Futbol Takımı`na da sponsorluk yapacağını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum`un içme suyunun yumuşak olması nedeniyle çözelti kabiliyetinin yüksek olduğunu da söyledi. Küçükler, bunun da şehir şebekesindeki demir borularda saatlerce bekletilmesiyle suyun borulardaki pası çözdüğünü ileri sürdü. 15 saat kadar şebekede bekleyen suyun muslukların açılmasıyla 20 saniye kadar sarı renkte aktığını ardından da normal rengine döndüğünü anlatan Küçükler, "Bizim suyumuz beyaz elbise gibi leke kaldırmıyor. Yumuşak ve kaliteli suyumuz var. Yumuşak suyun çözelti yeteneğinin yüksek olması borulardaki pası söküyor. Ama belli bir süre musluktan su akıtıldıktan sonra suyumuz rengine dönüyor. " diye konuştu. Küçükler, şehir şebekesinin yüzde 60`ının demir ve kanserojen asbestli borulardan oluştuğuna dikkat çekerek, "Dünya Bankası`ndan 60 milyon Dolar hibe aldık. Bu parayla şehrin bütün şebekesini tamamen değiştirip plastik boru yapacağız. Çünkü mevcut şebekemezin yüzde 60 sağlıksız. " şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 9.5 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 9.3 ° / 1.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 15.5 ° / 0.8 ° Güneşli