G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

PİSTLERDE ÇALIŞMALAR HIZ VERİLDİ

PİSTLERDE ÇALIŞMALAR HIZ VERİLDİ

PİSTLERDE ÇALIŞMALAR HIZ VERİLDİ

PİSTLERDE ÇALIŞMALAR HIZ VERİLDİ 

27 Ocak - 6 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılacak 25`nci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları`na sayılı günler kala, Türkiye Kayak Federasyonu, pistlerdeki kar sıkıntısını gidermek için tüm imkanlarını seferber etti.

 

 

Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, gece gündüz çalışıyoruz pistler oyunlara yetişecek" dedi.2011 Kış Oyunları`na 8 gün kalmasına rağmen pistlerde ki çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. Türkiye Kayak Federasyonu ekipleri Palandöken ve Konaklı`da kar sıkıntısını gidermek için tüm imkanları seferber ediyor. Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık "Ekiplerin 24 saat boyunca büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirterek "Pistlerde yaşanan kar sıkıntısını çözmenin çabası içerisindeyiz. Arkadaşlarımız büyük bir özveriyle gece gündüz demeden çalışarak pistleri oyunlara hazırlamaya çalışıyor. Elimizden gelenin en iyisini yaptığımızdan herkesin emin olmasını istiyorum. İnşallah, oyunlara kadar kar yağar. Yağmasa bile Türkiye Kayak Federasyonu olarak tempomuzu artırarak, sorunu aşacağımıza inanıyorum" dedi.

300 KAMYON KAR, 10 BİN TON SU TAŞINDI

Bir taraftan göletlere tankerlerle su taşınırken, kamyonlarla da pistlere kar taşınıyor. Palandöken`de ki pistlerin hazır olduğunu Konaklı`da ise bir piste çalışmalar sürdüğünü belirten Kayak Federasyonu Palandöken Genel Müdürü Naim Gül, pistleri oyunlar için en iyi şekilde hazırlayacaklarını söyledi. Kimsenin paniğe kapılmaması gerektiğini de belirten Gül, " Ekiplerimiz gece gündüz çalışıyorlar. Çok az bir işimiz kaldı. Bu hafta içerisinde tüm pistlerimiz hazır hale gelecek. Pistler hazır hale gelecek" diye konuştu.
Dün itibariyle Palandöken göletindeki su seviyesinin de yükseldiğini ifade eden Gül, " Tüm imkanlarımızı seferber ettik. Kısa sürede  300 kamyon kar 10 bin ton su taşıdık. Çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

JANDARMA VE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE KAR ÜSTÜ ARAÇLAR TESLİM EDİLDİ

Öte yandan Türkiye Kayak Federasyonu 21 adet kar üstü motorunu 2011 Güvenlik Komitesi Başkanı Vali Yardımcısı Mehmet Gök`e teslim etti. Mehmet Gök ise teslim aldığı araçların 9 tanesini Jandarmaya 6 tanesini de Sağlık müdürlüğüne verdi. Araçları için federasyon yetkililerine teşekkür eden Gök, " Bu araçlar gerek jandarmamızda gerekse sağlık müdürlüğünde hazır halde bekleyecek. Oyunlar döneminde Palandöken`de olabilecek bir sıkıntıya anında bu araçlarla müdahale edilecek. Başta Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık olmak üzere tüm federasyon yetkililerine teşekkür ederim" dedi. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 9.5 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 9.3 ° / 1.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 15.5 ° / 0.8 ° Güneşli