G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

POYRAZ`DAN MÜKELLEFE UYARI

POYRAZ`DAN MÜKELLEFE UYARI

POYRAZ`DAN MÜKELLEFE UYARI

POYRAZ`DAN MÜKELLEFE UYARI
Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, vergi mükelleflerine `dolandırıcı` uyarısında bulundu.

(GHA) -  Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, mükelleflere `dolandırıcı` uyarısında bulundu. Poyraz, "PTT kanalıyla ücretli olarak gönderilen, `Maliye Dergisi` ve `Maliye Gazetesi` gibi isimler taşıyan kitap, dergi ya da gazetelerin kurumumuz ve bakanlığımızla hiçbir ilgisi yoktur." dedi.
Kendilerini maliyeci olarak tanıtan kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin, dergi, kitap ve çeşitli dokümanları satmak amacıyla Maliye ad ve unvanı kullanarak, mükelleflerle muhatap oldukları yönünde şikayetler olduğu bildirildi. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, mükelleflere çağrıda bulunarak, bu tip dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olunmasını istedi. 
Yunus Poyraz, Maliye kokartıyla vergi mükelleflerine gidip, `Maliye Dergisi`, `Maliye Gazetesi`, gibi isimlerle gazete, dergi, CD, broşür ve benzeri şeylerin satılmaya çalışıldığını anlatarak, bu tür satış yapanların vergi mükellefiyeti açtırıp, fatura da düzenleyebildiklerini kaydetti.Poyraz, "Vergi, Maliye unvanlarıyla Ankara`dan PTT kanalıyla vergi mükelleflerine ödemeli posta kanalıyla zarf göndermekte, alan vergi mükellefi de bunun maliye tarafından gönderildiğinden emin ödemeli posta ücretini ödemektedir. Gerçekte Maliye adına hiçbir şekilde ödemeli posta ile bir belge gönderimi söz konusu değildir." diye konuştu.
Teşkilat mensuplarına ait isimlerin kullanılarak, Maliye camiası yararına yemek veya benzeri organizasyonlar düzenlendiğin ileri sürüldüğünü ve bu amaçla davetiye, eşantiyon eşya, ajanda satışları yapılmaya çalışıldığını belirterek, "Mükelleflerin ev veya işyerlerine giderek, beyaz bir kağıda basılmış sahte tahsil alındılarıyla para tahsilatı yapılmaktadır. Hatta mükellefin borcu bile yaklaşık gerçek borcuna yakın bir rakam olarak söylenebilmekte ve taksit yapıldığı söylenerek, yüksek bir borç varsa bir kısmını almaktadırlar. Daha doğrusu insan psikolojisinin zayıf noktalarını kollayarak dolandırmaktadırlar." ifadelerini kullandı. 

VERGİ DAİRESİ BAŞKANI POYRAZ: MÜKELLEFLERİMİZİN DİKKATLİ OLMALARI GEREKİYOR
Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Yunus Poyraz, mükelleflerin bu veya benzeri girişimlere karşı çok bilinçli ve dikkatli davranmaları, maliyeci olduğunu söyleyen kişinin kimliğini incelemeleri gerektiğini vurguladı. Poyraz, "Ayrıca Maliyecilerin hiç kimseye zorla ve ücretli davetiye, eşantiyon eşya, gazete, dergi, CD, yayınlar ve benzeri şeyleri satmadığını ve ödemeli posta ile bir belge göndermediğini bilmeleri gerekmektedir. Diğer taraftan Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Mükellef Hizmetleri kapsamında sunulan bilgilendirme amacıyla dokümanlarının, tanıtım broşürlerinin ve bilgilendirme kitapçıklarının tamamının mükelleflerimiz tarafından ilgili vergi dairesi müdürlüğünden ücretsiz olarak temini mümkün bulunmaktadır. Şüphe duyulan bir konu olursa Denetim Koordinasyon Müdürlüğü`nün 235 43 16 numaraları telefonuna bildirilmesini istiyoruz." dedi.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 14.7 ° / 5.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 6.4 ° / 2.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 7.6 ° / 0.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı