G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

RALLİ`DE İKİNCİ SIRAYA YÜKSELEN ANADOLU EKİBİ ERZURUM`A GELDİ

RALLİ`DE İKİNCİ SIRAYA YÜKSELEN ANADOLU EKİBİ ERZURUM`A GELDİ

RALLİ`DE İKİNCİ SIRAYA YÜKSELEN ANADOLU EKİBİ ERZURUM`A GELDİ

RALLİ`DE İKİNCİ SIRAYA YÜKSELEN ANADOLU EKİBİ ERZURUM`A GELDİ

 Pekin-Paris Rallisi`nde ikinci sıraya yükselen Anadol ekibi Erzurum`a geldi. Ralliye katılan otomobiller ilgi odağı oldu.

ilki 1907 yılında gerçekleştirilen Pekin-Paris Klasik Otomobil Dayanıklılık Yarışı 2010`da Otosan tarafından 1967 yılında üretilen Anadol A1 ile Ahmet Öngün-Erdal Tokcan ikilisi yarışıyor. 10 Eylül`de dünyanın dört bir yanından yarışa katılan klasik otomobille birlikte Pekin`den yola çıkan ikili, Çin`den sonra Moğolistan, Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve İran`dan geçerek 7 bin kilometreden fazla mesafeyi geride bıraktı. Dün Türkiye`ye giriş yapan ekip akşam saatlerinde Erzurum`a vardı. En yaşlısı 103, en genci 42 yaşında olan klasik otomobillerin katıldığı ve trafiğe açık yollarda yapılan rallide

 başarıyla yarışan Anadol A1, Erzurum`un ardından Yozgat ve Bolu`yu geçerek İstanbul`a varacak. 11 Ekim`de İpsala üzerinden Yunanistan`a geçecek olan yarışmacılar İtalya`nın ardından, 16 Ekim`de Paris Zafer Takı`nın önüne vardıklarında yaklaşık 14 bin 500 kilometre yol kat etmiş olacaklar. Ralli genel klasmanında 2. sırada yarışan Ahmet Öngün-Erdal Tokcan ikilisinin Erzurum`a varmasının ardından araçların servis aldıkları Polat Renaissance Otel`de bir kokteyl düzenlendi. Türkiye adına ralliye katılan Anadol ekibinden Ahmet Öngün, yarışmanın başarılı ve zor şekilde geçtiğini ancak klasman grubunda ikinci olmanın mutluluk ve heyecanını yaşadıklarını söyledi. Erdal Tokcan ise Türkiye`de karşılaştıkları en büyük güçlüğün küçük yaştaki çocukların araçlara ve sürücülerine taş atması olduğunu bunun da ülkenin imajına zararlı olduğunu kaydetti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.7 ° / 4.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.2 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 8.1 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu