G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

RECEP KAPUCU ABA ALTINDAN SOPA MI GÖSTERDİ?

RECEP KAPUCU ABA ALTINDAN SOPA MI GÖSTERDİ?

RECEP KAPUCU ABA ALTINDAN SOPA MI GÖSTERDİ?

 

 

ERZURUMHABER25: Şehrimizde 1 Kasım Seçimlerinden sonra peydahlanan Bakanın, Milletvekilinin, Müsteşarın, Genel Müdürün, Valinin, Büyükşehir Belediye Başkanın sözde danışmanları cirit atarken, vatandaşlar kime inanacaklarını şaşırmış vaziyetteler.

 

Geçtiğimiz günlerde Bursa´da kendisini İçişleri Bakanı Efkan Ala´nın danışmanı olarak tanıtıp işadamlarından rüşvet alıp, ihalelere girmelerini sağlayacağını söyleyerek dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla aranan 47 yaşındaki Nurettin Toğrul, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyon sonucu gözaltına alınmıştı. Ardından Erzurum´da yine aynı yöntemle vatandaşlardan para alarak sizi işe yerleştireceğim dediği iddia edilen sözde bir gazeteci tutuklanmıştı.

Şimdi vatandaşlar ulaşmakta zorluk çektikleri üst düzey yetkililere işlerini gördürmek için; tayin, işe koyma, kredi alma ve benzeri işlerini kolay yollarla yaptırmak için karşılaştıkları kişiler tarafından dolandırılma korkusuyla yaşıyorlar.

Önceki gün Erzurum´da yayın yapan bir internet gazetesi Yazarı Recep Kapucu´nun kaleme aldığı yazında "Erzurum´un Sahte Danışmanları ve Aracıları" başlığı atılarak sanki vatandaşların tedbir almaları için dikkat bedilmesi gereken isimlere yer verilmiş gibi gösterilip yazının tamamında aba altından sopa gösterilmiştir. 

Şehrimizde nakit para sıkıntısı çeken esnafımızın Kredi ve bir takım esnafımızın da Halk Bankasından aldığı kredi borcu ödemelerinin ertelenmesi karşılığında Para talep ettiği öne sürülen ve Halk Bankasının Erzurumlu Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu´nu pazarladığını iddia ettiği ismin neden saklandığı kamuoyu tarafından merak konusu haline geldi.

Eğer şehrimizde krediye ihtiyacı olan, kredi borcu ödemesinin ertelenmesi için dara düşmüş sıkıntılı esnaf, tayin bekleyen memur, işe girmek isteyen işsizimiz bir umutla güvendiği ve işinin görülmesi için sığındığı kişilerin isimlerini bilip dolandırılmamak için tedbir alması gereklidir düşüncesiyle kaleme alınmış bu yazıda vatandaşlar, Aba altından sopa göstermek yerine Yazar Recep Kapucu´yu bu isimleri deşifre ederek şehrimize büyük bir hizmet etmiş olacaktır düşüncesindeler.

İŞTE RECEP KAPUCU´NUN KALEME ALDIĞI O YAZISI:

Erzurum´un sahte danışmaları ve aracıları Erzurum´da sahte danışmanlar ve aracılar cirit atıyor. Gerçi gecen günlerde sözde bir gazeteci İç İşleri Bakanı Efkan Ala´nın ismini kullandığı, çıkar sağladığı gerekçesiyle yakalandı. Sözde gazeteci T.S, iş adamlarından tutunda, bakanlık personeline kadar onlarca kişiden çıkar temin ettiği iddiasıyla tutuklandı ve ceza evine konuldu. Aynı günlerde, bir sahte danışman da bize denk geldi. Büyükşehir Belediyesinine bağlı bir şirkette çalışan bir şahsiyet, Erzurum milletvekillerinden birinin adını kullandı ve şahsıma yakalandı. Yani anlayacağınız, Erzurum´da sahte danışmandan ve aracıdan geçilmiyor. Bakanın, Milletvekilinin, Müsteşarın, Genel Müdürün, Belediye Başkanlarının ve Valinin yanında görüntü verenlerin bir kısmı kendisini danışman ilan ediyor, ya da iş bitiren.  Erzurum´da kısacası herkes birinin adına ya danışmanlık yapıyor, ya da aracılık. Dün bir dostum anlattı. Gerçi yazmamam için çokta ısrar etti ama, ne yapayım dayanamadım ve sizlerle paylaşmak istedim.  Tabi tamamını değil. Gerçi bu şahsiyeti herkes iyi tanıyor. Her şeyi yapar. Yüzü bir türlü kızarmaz. Hiç bir iş yapmaz, ama sözde gazetecilerin başını çeker. Bakanın, Milletvekilinin, Müsteşarın, Genel Müdürün , Valinin , Büyükşehir Belediye başkanın yanında sık sık poz verir. Hatta çete üyeliğinden hapis cezası aldıktan sonra, medyada ve sosyal medyada bu sözde gazetecinin sıkca fotolarını görmeye başladık. Hemde yukarıda belirttiğim önemli şahsiyetlerle birlikte. Hatta, dün Valimiz Dr. Ahmet Altıparmak´ın basın toplantısında yine ön plandaydı. Tabi ben bu yüzsüze söyleyecek laf bulamıyorum. Lafım, bu çete üyesine randevu verenlere ve davet edenlere. Geleyim bu yüzsüzün son işine. Bu yüzsüz, şimdi de Halk Bankası genel müdürü hemşehrimiz ve yanı zamanda Milletvekili Zehre Taşkesenlioğlu´nun kardeşi Ali Fuat Taşkesenlioğlu´nu pazarlıyor. Hatta herkesin yakından tanıdığı bir meslektaşımızdan bile yüzü kızarmadan para isteme cesaretini bulmuş. "5 bin lira ver Ankara´ya göndereyim....İşnin hal edeyim...."



  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli