G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Recep Kapucu Hakkında Suç Duyurusu

Recep Kapucu Hakkında Suç Duyurusu

Erzurum Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Selahattin Şener Gazeteci Recep Kapucu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Erzurum Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Selahattin Şener Gazeteci Recep Kapucu hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Önceki gün Erzurum Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapan Erzurum Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Selahattin Şener, basın açıklaması öncesi hazırladığı dosyasını Cumhuriyet Başsavcılığına teslim ettikten sonra kameralar karşısına geçerek şunları söyledi. 

Geçtiğimiz günlerde Erzurum Basınıda yer alan ve kamuoyununda geniş yankı uyandıran İstanbulkapı İşletmecisi Selahattin Dumanay´ın iddiaları üzerine Gazeteci Recep Kapucu´nun aradan geçen zaman zarfında Gazetecilik mesleği etiğine uygun olmayan iddiaların Hukuk karşısında açığa çıkması için Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı sıfatımla suç duyurusunda bulundum. 

Yakutiye Belediyesi tarafından İşletilmesi için 10 yıllığına kiraya verilen İstanbulkapı işletmecisi Selami Dumanay´ın iddialarından yola çıkarak şunu belirtmek isterim ki; Her kim ki, iş adamlarıyla gayri kanuni, akçeli ilişkiler içerisine girmişse yargıya hesap vermeli ve suçsuzsa aklanmalıdır. Hukuk´un üstünlüğü er yada geç tecelli edecektir. İnanıyoruz ki; Hiç kimse bir yargı mercii tarafından suçu sabit görülünceye kadar suçlu ilan edilemez. Bizde Erzurum Gazeteciler Cemiyeti olarak İstanbulkapı İşletmecisi Selami Dumanay´ın Erzurum gündemine bir anda oturan Gazeteci Recep Kapucu hakkındaki İddialarının gerçekliğinin ortaya çıkması ve Erzurum kamuoyunu yakından ilgilendiren bu olayın Hukuk karşısında cevap bulması için bugün bu basın açıklamasını ve suç duyurusunu yapma gereği duyduk. 

Şener; "İstanbulkapı İşletmecisinden 400 Bin Lira Para Aldığı İddia Edilen Recep Kapucu´nun Hukuk Karşısında Cevap Vermesi Gerektiği Düşüncesiyle Suç Duyurusunda Bulundum."

Erzurum Gazeteciler Cemiyeti olarak inanıyoruz ki, Erzurum basını onurlu, şerefli gazetecilerden oluşmaktadır. Bu anlamda EGC, mağdur olan gazetecinin yanındadır. Yeter ki, Türk bağımsız yargısı tarafından aklansın. Bu şehrin kahır ekseriyeti dik duran, mesleğini onurlu biçimde yapan gazetecileri töhmet altında bırakmamalıdır. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.



Anahtar Kelimeler: Recep Kapucu Hakkında Duyurusu
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false