G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

REKTÖR VEKİLİNDEN İMALI SİTEM

REKTÖR VEKİLİNDEN İMALI SİTEM

REKTÖR VEKİLİNDEN İMALI SİTEM

REKTÖR VEKİLİNDEN İMALI SİTEM
        Programa katılan Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen ise AÜ`ye ait tarımsal üretim arazilerinin Erzurum Teknik Üniversitesi`nin yerleşke alanına tahsis edilmesini imalı bir üslupla eleştirerek, "Tarım alanlarına sahip çıkalım. Amacı dışında bu verimli tarım arazilerini kullanmayalım." dedi.
    Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Altun da Erzurum`da organik tarıma ekonomik destek verdiklerini anlattı. Altun, organik tarım üreticilerine 8 milyon 500 bin TL destekleme ücreti ödediklerine işaret ederek, "Sizler organik tahıl üretin, biz sizleri destekleyelim. Organik ürünler pazarda paketle yer bulsun." şeklinde konuştu.
Tarım ve hayvancılık şehri olan Erzurum`da ekmek fırınlarının buğdaylarını Konya ve Gaziıntep`ten aldığı, bunun da bölge çiftçisini olumsuz etkilediği bildirildi.

    Organik Tahıl Üreticileri Birliği (OTÜB) tarafından Atatürk Üniversitesi Konukevi`nde, `Organik Tarımda Rastlantısal Hatalar için Algoritma Stratejileri Geliştirme Projesi` tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya çeşitli üniversitelerden ve yurt dışından bilim adamları katıldı. Açılış konuşmasını yapan OTÜB Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Ilıcalı, dünyada ve Türkiye`de organik tahıl üretiminin önem kazandığını söyledi. Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum`un sahip olduğu iklim şartları nedeniyle organik tarım için en ideal bölge olduğunun altını çizen Ilıcalı, bu bölgede üretilen ürünlerin yerel ve ulusal pazarda pay bulamamasından şikâyetçi oldu. Ilıcalı, Erzurum`a ekmeklik buğdayın Konya, Amasya ve Gaziantep`ten getirildiğini, bunun ise düşündürücü olduğuna dikkat çekerek, "Erzurum tarım ve hayvancılık şehri. Şehrimizde üretilen organik buğday Erzurum`da pazar bulamıyor. Yediğimiz ekmeğin unu Antep`ten, Amasya`dan Konya`dan geliyor. Yine ürettiğimiz mercimek, nohut pazarda kendisine yer bulamıyor. Bu kısır döngüden üreticimizi kurtarmamız gerekiyor." dedi.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı