G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

SAHTE RAPOR ÇETESİ TUTUKLANDI

SAHTE RAPOR ÇETESİ TUTUKLANDI

SAHTE RAPOR ÇETESİ TUTUKLANDI

SAHTE RAPOR ÇETESİ TUTUKLANDI 

Muş Emniyet Müdürlüğü`nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Varto ilçesinde örgüt yapılanması halinde ve Erzurum ile Ankara illeriyle bağlantılı olarak özürlü olmayan vatandaşlara özürlü raporu, özür oranı düşük olanlara da yüksek oranda özürlü raporu almak suretiyle bu şahısların almış oldukları özürlü maaşlarından maddi çıkar sağlayarak kamuyu zarara uğratan ve devlet tarafından sağlanan sosyal yardım alanında usulsüzlük yaptıkları tespit edilen suç örgütüne yönelik operasyon yapıldı. Kaçakçılık veOrganize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve isimleri açıklanmayan 2`si kamu görevlisi 4 kişi, `Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak ve örgüt kapsamında nitelikli dolandırıcılık ve evrak sahteciliği yapmak suretiyle kamu kurumunu zarara uğratmak` suçundan Varto Cumhuriyet Başsavcılığı`na çıkarıldı. 
Zanlılardan bir kişi mahkemesi dışarıdan görülmek üzere serbest bırakılırken, 3 kişi ise çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Muş E Tipi Kapalı Cezaevi`ne konuldu. 
Öte yandan, tutuklanan zanlılardan ikisinin Erzurum ve Ankara`daki hastanelerde görev yaptığı ve şu ana kadar devleti 250 bin TL zarara uğrattığı öğrenildi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.3 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu