G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

SANIKLARIN KÜRTÇE SAVUNMA TALEBİ KRİZE NEDEN OLDU

SANIKLARIN KÜRTÇE SAVUNMA TALEBİ KRİZE NEDEN OLDU

SANIKLARIN KÜRTÇE SAVUNMA TALEBİ KRİZE NEDEN OLDU

SANIKLARIN KÜRTÇE SAVUNMA TALEBİ KRİZE NEDEN OLDU 

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen KCK duruşmasında sanıkların Kürtçe savunma talebi mahkeme heyetince reddedildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen KCK duruşmasında Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş`in de aralarında bulunduğu 4 kişinin tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Sanıkların Kürtçe savunma talebi mahkeme heyetince reddedildi. Iğdır`da yapılan KCK operasyonlarında gözaltına alınan, aralarında Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş`in de bulunduğu 4`ü tutuklu toplam 7 sanık dün Erzurum`da yargılandı.

 BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ve Van Milletvekili Fatma Kurtulan`ın da takip ettiği duruşmada Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş, İsmail Tiki, Mecit Baştaş ve Abdulbaki Tarik`in tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Sanıkların Kürtçe savunma talebi krize neden olurken mahkeme heyetince reddedildi. Mahkeme sonrası adliye binası önünde bir basın açıklaması yapan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, 4 kişinin tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğine dikkat çekerek, "Arkadaşlarımızın Kürtçe savunma yapma talepleri mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Bu bir hukuki değil siyasi karardır. Bir sonraki duruşma 28 Ocak 2011 tarihine ertelendi. Umuyoruz ki 28 Ocak`ta arkadaşlarımızın Kürtçe savunma yapmalarına izin verilir ve tahliye olurlar" dedi.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı