G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

SARKOZY`YE TOKAT GİBİ CEVAP

SARKOZY`YE TOKAT GİBİ CEVAP

SARKOZY`YE TOKAT GİBİ CEVAP

SARKOZY`YE TOKAT GİBİ CEVAP 

Bir dizi toplantı ve açılış için Şanlıurfa`ya giden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy`nin sözde `Ermeni Soykırımı`na ilişkin sözlerine yönelik "Fransa`nın Türkiye`yi yargılamak gibi bir lüksü olamaz" dedi. 
Sabah saatlerinde Şanlıurfa Valiliğini ziyaret eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, önce tören mangasını selamladı. Daha sonra Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Akdağ, Vali Celalettin Güvenç ile sohbet etti. Bakan Akdağ, sağlık konusunda Şanlıurfa`ya ciddi yatırımların yapılacağını söyledi.
Bir gazetecinin "Suriyeli vatandaşların Türkiye`de sağlık hizmeti görmesine, Suriye hükümetinden tepki gelmesini bekliyor musunuz?" sorusuna Bakan Akdağ, "O tabi Suriye hükümetinin tutumuyla alakalı bir şey. Elimizde henüz bir veri yok ama, ümit ediyorum Suriye`deki vatandaşların, Türkiye`de sağlık hizmeti alması konusunda Suriye hükümeti bir sıkıntı çıkarmaz, bir engelleme yapmaz. Gerçekten Suriye`deki halk içinde büyük bir ihtiyaçtır bu ve Güneydoğu`da da buna yönelik büyük bir hizmet alanı oluşmaya başladı. Ümit ediyorum ki Suriye hükümeti kendi vatandaşına böyle bir sıkıntı çıkarmaz" dedi. 

Bakan Akdağ`a yöneltilen bir soruya tokat gibi cevap geldi: gündemde olan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy`nin "Türklerin Ermeni Soykırımını kabullenmeleri gerekiyor." Sözünü hatırlatması üzerine ise Bakan Akdağ, "Bu konuda kendisine yeterli cevapları Sayın Başbakanımız verdi. Fransa kendi tarihine dönüp, kendisini yargılamalı. Fransa`nın Türkiye`yi yargılamak gibi bir lüksü olamaz. Bizim tarihimiz bütün milletlere, birlikte yaşadığımız her insana, saygının ifadeleriyle, saygının örnekleri ile doludur. Tabi bunlar genellikle, şuanda Fransa
yönetiminin yaptığı gibi, Sarkozy`nin yaptığı gibi, hem iç politikalarına yönelik, kendi siyaseti geleceklerine yönelik hamlelerdir. Bunlar tutmaz, bunlar yanlış işler. Ümit ediyoruz ki, Fransa böyle bir yanlış yapmaz" diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 11.2 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 8.1 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.5 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu