G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ŞEHİR SUYUNDAN SUNİ KAR YAĞDIRILACAK

ŞEHİR SUYUNDAN SUNİ KAR YAĞDIRILACAK

ŞEHİR SUYUNDAN SUNİ KAR YAĞDIRILACAK

ŞEHİR SUYUNDAN SUNİ KAR YAĞDIRILACAK 

Erzurum`da 2011 kış oyunlarında suni kar yağdırılması amacıyla yapılan gölet istenilen suyla dolmadı. Göletin yapımına bu yıl başlandığı için dolmadığını belirten Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, şehir suyunu kullanarak suni kar yağdırılacağını açıkladı.

2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları`nın 25.`sine ev sahipliği yapacak Erzurum`da hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Kış oyunları kapsamında inşa edilen tesisler büyük oranda tamamlanırken, yarışların yapılacağı Konaklı, Kandilli, Palandöken`de de göletler yapıldı. Suni kar yağdırmayı sağlayan göletlerde belli miktarda su birikmesi gerekiyor. Ancak Palandöken Dağı`na inşası bu yıl tamamlanan yaklaşık 150 bin metreküp kapasiteye sahip gölet hedeflenen suyla dolmadı. Yetkililer, göletin yapacağı görevi şehir suyunu kullanarak çözmeyi amaçlıyor.

Cihan Haber Ajansı`na (Cihan) açıklamalarda bulunan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, geç bitirildiği için göletin dolmadığını söyledi. Palandöken`de bulunan başka bir gölet ile şehir şebekesi suyunu kullanarak suni kar yağdırmayı planladıklarını kaydeden Öztürk, `Yaklaşık 600 milyon TL yatırım yapıldı. Tesisler yüzde 99 oranında tamamlandı. Ancak küçük gözüken şeyler birden karşımıza çıkıyor. Bunlar daha çok koordinatörlük tarafından takip ediliyor. Palandöken`de bulunan gölette yeteri kadar su biriktiremiyoruz. Geç bitirildiği için filtrenin olduğu seviyeye kadar su çıkmadı. Büyük bir gölet. Geçtiğimiz yıl tamamlansaydı bu yıl su birikmiş olacaktı. Dağda bulunan başka küçük bir göletle yetineceğiz. Ayrıca şehir suyundan direk kar yapma makinelerine su vererek problemi çözmeyi düşünüyoruz.` dedi.

Türkiye`nin şu ana kadar yaptığı en büyük organizasyonlardan birinin kış oyunları olduğunu ifade eden Öztürk, Erzurumlunun oyunları daha fazla sahiplenmesini istedi. Esnafın kış oyunlarından para kazabileceğini belirten Öztürk, turistlere gösterilecek ilgi ve alakanın ise Türkiye`yi temsil edeceğine dikkat çekti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 11.2 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 8.1 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.5 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu