G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

"Şehit ve Gazilerimizi Sonsuza Kadar Unutmayacağız"

"Şehit ve Gazilerimizi Sonsuza Kadar Unutmayacağız"

 

"ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ SONSUZA KADAR UNUTMAYACAĞIZ"

Erzurum'un Pazaryolu ilçesi 75.Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrenci ve öğretmenleri okul bahçesine diktikleri fidanlara şehit ve gazi isimlerini verdi. Fidanlar öğrencilere zimmetlendi.

    Pazaryolu YİBO Dünya Çevre Günü nedeniyle okul bahçesine çeşitli cinslerde 135 fidan dikti. Vatani görevini yaparken teröristlerce şehit edilen 3 asker ile 3 gazinin de isimleri düzenlenen törenle fidanlara verildi.   

    Kaymakamlıkça yaptırılan kırmızı beyaz künyelerin üzerine şehit ve gazilerin isimleri yazdırıldıktan sonra dikilen fidanların dallarına asıldı. Fidan dikim törenine Kaymakam Mehmet Soğukpınar, şehit ve gazi yakınlarıyla öğrenciler katıldı. Dikilen fidanlar öğrencilere zimmetlendi. Ayrıca dikilen her bir ağaca da yine 4 öğrencinin ismi verildi.

    Pazaryolu Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, YİBO bahçesine dikilen fidanlara şehit ve gazi isimlerinin verilmesinin vefa adına çok önemli olduğunu söyledi.

    Kaymakam Soğukpınar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti için genç yaşta canlarını seve seve verip, kanlarını kutsal vatan topraklarına akıtan şehit ve gazilerin manevi hatıraları için öğrencilerin fidan diktiğini belirtti.

Soğukpınar, "Fidan denilebilecek yaşta şehit düşen koç yiğit askerlerimizin aziz hatıralarına ve aziz gazilerimizin hatıralarına diktiğimiz fidanlara gazi ve şehitlerimizin isimlerini verdik. Şehit ve gazilerimizi sonsuza kadar unutmayıp saygı ve dua ile yâd edeceğiz. Bu dikilen fidanlarda şehit ve gazilerimizin yeryüzündeki gölgeleri olacaktır." dedi.

"BU MİLLET GAZİ VE ŞEHİDİNİ ASLA UNUTMAZ"
    Fidan dikim törenine katılan şehit ve gazi yakınları ise duygulu anlar yaşadı. Güneydoğu gazisi Harun Altıntaş’ın babası Enver Altıntaş, oğluyla birlikte diğer gazi ve şehitlerin anısına dikilen fidanların bakımını ömürleri boyunca yapacaklarına işaret ederek, "Çocuklarımızın isimleri dikilen bu fidanlar bizleri çok mutlu etti. Bu millet tarihin her döneminde şehit ve gazilerini her ortamda vefasını göstermiştir. Tıpkı bugün öğrencilerimizin diktikleri bu fidanları çocuklarımızın isminin verilmesi gibi." diye konuştu.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 7.6 ° / 0.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 12.3 ° / -0.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 12.3 ° / -0.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı