G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ŞEHİTLERİMİZİN 97. YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI

ŞEHİTLERİMİZİN 97. YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI

ŞEHİTLERİMİZİN 97. YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI

ŞEHİTLERİMİZİN 97. YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI 

Çanakkale Zaferinin 97. yıldönümü Erzurum`da Kars Kapı Şehitliğinde düzenlenen törenle kutlandı. 
Kars Kapı Şehitliğinde düzenlenen törene Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Garnizon Komutan Vekili Tümgeneral Yusuf Kaya, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, askeri erkan ve şehit yakıları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende askerler tarafından Saygı atışı yapıldı.

 Daha sonra şehitliğe çelenk sunumu yapılarak günün anlam ve önemine binayen konuşmalar yapıldı. Tören şehitlerin mezarları kırmızı karanfiller bırakılıp dualar edilmesiyle son buldu. 
Atatürk Üniversitesi Kariyer Topluluğu tarafından organize edilen programla Çanakkale şehitleri 97. yıl dönümünde anıldı. Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezinde gerçekleşen program şehitlerin ruhunaKur?an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Göktaş, Çanakkale Zaferinin Türk tarihinde ki önemine değindi. Çanakkale ruhunu yaşatmak gerektiğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Mehmet Göktaş, ?Tarih tekerrürden ibaret değildir. Tarih unutulmamalı ki ders alarak geleceğe devam edilmelidir.? dedi.Program okunan şiirlerle sona erdi. 
Pasinler ilçesinde düzenlenen etkinliklerle 18 Mart Çanakkale Zaferinin 97. yıl dönümünde aziz şehitlerimiz rahmet ve minnetle anıldı. Pasinler ilçesinde 97. yılında 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma programı etkinliklerine sabah 09.00`da Ali Çavuş Şehitliğine Pasinler Kaymakamı Cihangir Güler?in çelenk koymasıyla başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, İlçe Kaymakamı Cihangir Güler, Şehitlik defterini imzaladı. Tüm şehitler için dualar edildi. Şehitlikte düzenlenen programın ardından Pasinler Anadolu Lisesi Kültür Merkezinde etkinliklere geçildi.
Pasinler Anadolu Lisesi Kültür Merkezinde düzenlenen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma programında Pasinler Lisesi Tarih Öğretmeni Leyla Korkmaz, günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı. Korkmaz konuşmasında yedi düvele meydan okuyan şanlı bir ecdadın şanlı bir anısına sahip çıkmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.
Korkmaz, bu anlamlı günde Çanakkale?de şehit olan Mehmetçiklerimizi rahmet, minnetle ve şükranla andıklarını ifade etti.
Programda okul öğrencileri günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Okul öğrencileri tarafından sahnelenen ?Kınalı Kuzular? adlı tiyatro gösterisi davetlilerce büyük ilgi gördü. Yine Pasinler Lisesi Öğretmenlerinin hazırladığı ?Çanakkale Geçilmez" isimli oratoryom programa gelen davetliler tarafından büyük ilgiyle izlendi. Oratoryomda Yemen Türküsünü söyleyen Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Aysun Gülbahar güzel sesiyle davete katılan katılımcılara duygulu anlar yaşattı.
18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma programına İlçe Kaymakamı Cihangir Güler, Pasinler Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Abdulkadir Acar, İlçe Emniyet Müdürü Şaban Beşer, İlçe Milli Eğitim Müdürü İmran Taşbaşı, İlçe Tarım Müdürü Dilek Kara, İlçe Yazı İşleri Müdürü Sedat Kavut, Mal Müdürü Ender Özdemir, Tedaş İşletme Şefi Fatih Güzel, Pasinler Sağlık Grup Başkanı Dr. İsa Ardahanlı, ilçedeki okul müdürleri, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 0.1 ° / -10.1 ° false
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false