G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

`ŞEHRİMİZE BİR ŞEHİR MEYDANI HEDİYE EDECEĞİZ`

`ŞEHRİMİZE BİR ŞEHİR MEYDANI HEDİYE EDECEĞİZ`

`ŞEHRİMİZE BİR ŞEHİR MEYDANI HEDİYE EDECEĞİZ`

`ŞEHRİMİZE BİR ŞEHİR MEYDANI HEDİYE EDECEĞİZ` 

Yakutiye Medresesi ve Lala Paşa Camisi çevresinde yapımı devam eden peyzaj çalışmalarının şehrin çehresini değiştireceğini belirten Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ?Bizim maksadımız şehir meydanı olmayan şehrimize bunu armağan edebilmek? dedi.

Yakutiye Medresesi ve çevresindeki peyzaj çalışmaları bir yandan sürdürülürken, Yakutiye Belediyesi çalışma sonrası ortaya çıkacak görüntüyü iki boyutlu proje görüntüleriyle bilbordlarda sergilemeye başladı. Bilbordlara asılan peyzaj çalışmaları halk tarafından yoğun ilgi görüyor.Projenin geldiği noktayla ilgili bilgi veren Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa istinaden, Kültür ve Turizm Bakanlığı ihale yönetmeliğinin 24. maddesi göre ihalesi yapılan parkın, havaların iyi gitmesi durumunda Kasım ayı içerisinde Erzurum halkının yeni görünüme kavuşmuş peyzaj çalışmasıyla tanışacağını belirtti. Ali Korkut, çalışmalarla ilgili kimsenin endişesine mahal verilmeyeceğinin altını da çizerek ?Yapılan projenin ilk noktasından itibaren her şeyi halkımızla, ilgili çevreler ile birlikte planladık. İlgili çevrelerin görüşleri ve onaylarıyla proje ortaya çıktı. Anıtlar Kurulu?ndan gerekli onaylar alındı. İyi niyetli veya kötü niyetli söylentilerde olabilir. Her adımı açık, aleni olarak gerçekleşiyor. Bizim maksadımız Erzurum?a eser kazandırmak, şehir meydanı olmayan şehrimize bunu armağan edebilmek? dedi.
Projenin tamamlanmasıyla birlikte ortaya muhteşem bir güzelliğin çıkması bekleniyor.
Tarihin gün yüzüne çıkartılması ve iki tarihi eserin bir alan olarak çevresinin açılması için yapılan çalışmaları anlatan Korkut şunları kaydetti; ?Medresenin önü ve arkası sert görünüm, bazalt, andezit, granit taşlarıyla çeşitli desenlerde kaplanılacak. Alanın kenarları yeşil alan olarak düzenlenecek. Yeşil alan görsellik dikkate alınarak hazırlanacak. Kenar çalışmasında en az 150 adet, çok fazla boylu olmayan, gövde çapları geniş olmayan çiçekli tür ağaçlar kullanılacak. Böylece geçmişte kökleriyle tarihi esere zarar veren, tarihi eserleri görüntü olarak kapatan yapı olmayacak. Cami önünden şadırvana kadar yaklaşık 500 kişilik açık namazlık alanı oluşturularak, cami içine sığmayan cemaat için birtür ?namazgah? yapılacak. Bunların yanı sıra parkta geniş yürüyüş alanları, oturma grupları yer alacak. Gece aydınlatmalarında farklı tarzlar düşünülüyor. Ağaçlar ve park farklı renklerde aydınlatılacak. Çevre düzenlemesinin tamamlanmasıyla Kış Oyunları (ÜNİVERSİAD) oyunları madalya törenlerinin yapılabileceği bir meydan da oluşmuş olacak. Yine Ramazanlarda ve özel gün ile dönemlerde canlı yayınların yapıla bileceği bir meydan kurulmuş olacak. Birde WC yapıyoruz. Kadın ve erkek ayrı, anahtar sorunu olmayan tuvaletler. Bunlar gayet modern olacak. Tuvaletlerde sıcak su olacak, kadınlar için çocuk emzirme ve bez değiştirme odaları bulunacak. Halkımızın daha iyisine layık olduğunun bilincindeyiz.?



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 4.4 ° / -5.3 ° false
  • Cumartesi 5.7 ° / -3.2 ° false
  • Pazar 9 ° / -2.7 ° Güneşli