G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ŞEVKET KAZAN GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADI

ŞEVKET KAZAN GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADI

ŞEVKET KAZAN GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADI

ŞEVKET KAZAN GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADI 

CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile yapılan görüşme sonrasında haksız eleştiriler aldığını ve kendisine vefasızlık yapıldığını belirten Şevket Kazan, basın toplantısı sırasında göz yaşlarına hakim olamadı.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve eski Adalet Bakanı Şevket Kazan, Erzurum`da düzenlenen toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Önder Sav ile yapılan görüşmeyi açıklarken duygusal anlar yaşadı.
SP Erzurum İl Divan toplantısı, cumartesi günü parti binasında SP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Adalet Bakanlarından Şevket Kazan`ın katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda konuşan Kazan, partiden ayrılmalara ve Numan Kurtulmuş`un izlediği yola değindi. Necmettin Erbakan`ın direktifleri doğrultusunda `milli görüş` ruhunun yeniden canlanacağını ve birlikteliğin sağlanılacağını ifade eden Kazan, daha sonra CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile yaptığı görüşmeye açıklık getirdi.Kazan, Önder Sav ile yaptığı görüşmenin Numan Kurtulmuş`u devirmek için bir taktik olmadığının altını çizerek, "Önder Sav, benim CHP-MSP hükümetinden kabine arkadaşım. Daha sonra TBMM yaşantımda Grup başkan yardımcıları ve parti yetkilileri olmamız nedeniyle bazı konularda karşı karşıya, bazı konularda birlikte görüş sergilediğimiz bir arkadaşım. Daha genel olarak Ankara Barosu`ndan bir avukat meslektaşım. Kendisiyle baş başa konuştuğumuz konuya gelince, bir tüzük değişikliği sorunu. Şöyle ki, Saadet Partimizin bu son kongresinde gündeme bağlı olarak bir tüzük değişikliği yapıldı. Yapılan değişiklikle delegeler için olağanüstü kongre davetlerinin, Siyasi Partiler Kanunu`na göre üye tam sayısının en az 1/5`i, buna paralel olarak Saadet Partisi tüzüğünde de üye tam sayısının en az 1/5`i olan olağanüstü kongre davet yetki, tüzük komisyonu tarafından bir rivayete göre 1/3`e, diğer bir rivayete göre ise 2/3`e çıkarılmıştır. Bu düzenleme, bir hukukçu olarak bana göre `bir azınlık hakkının ihlali` idi ve Siyasi Partiler Kanunu`na aykırıydı. Oysa tüzüklerin Anayasa`ya göre kanun hükümlerine uygun olması mecburiyeti vardır. Bu görüşümü değerli parti üyemiz anayasa hukukçusu Prof. Dr. Mustafa Kamalak hocamız da teyit etti. Buna rağmen partimiz dışından bir bilene de danışmak istedim. Partimiz dışından bu hususları en iyi bilen, kamuoyunda kongre partisi olarak tanınan CHP`nin Genel Sekreteri Önder Sav idi. Randevu istedim, kendisiyle görüştük. Kendisi de bana 1/5 olarak düzenlenen bir hakkın, 1/3 veya 2/3`e çıkarılamayacağını açıkça ifade etti. Görüşmenin konusu bu. 40. yılını kutladığımız bu mukaddes davanın hizmet alanında nasip ettiği her görevi her halükarda gücümün yettiğince sadakatle yapmaya çalıştım. Çalışmalarda en zevk aldığım anlar ise karşılığını ancak Allah`tan bekleyerek yaptıklarımdır. Yüce Mevla`dan son nefesime kadar öyle olmasını dilerim. Seven ve yeren herkese hakkım helal olsun" ifadelerini kullandı.
Önder Sav ile yapılan görüşme sonrasında haksız eleştiriler aldığını ve kendisine vefasızlık yapıldığını belirten Kazan`ın konuşması sırasında gözleri doldu. Bu görüşmenin sadece teknik bir görüşme olduğunu ifade eden Kazan, şöyle konuştu: "Kur`an-ı Kerim`e el basarak Allah`ın laneti, meleklerin laneti, bütün insanların laneti üzerimde olsun diye yemin ettim. 
Ben Şevket Kazan`ım. Benim dürüstlüğümü kimse tartışamaz. Ama maalesef onlar ağabeylerinin dürüstlüğünü tartıştılar. Benim 1990 yılında Trabzon`da il başkanı olarak Ankara`ya gelmesini sağladığım kardeşim, televizyon ekranlarına çıkıp hep bunları konuştu. Ne yaptım ben? Ben Numan Kurtulmuş`u devirmek için Önder Sav`dan taktik almadım. Ne yapmışım ben? Allah`a, Peygamber`e küfür eden Önder Sav`ın ayağına gitmişim. Benim Önder Sav`ın bu hakaretinden haberim yok. Olsa ona göre hareket ederim. Onun için bunların hepsi bu konuşmalarıyla vebal altındadırlar. Bu dava yolunda kim beni kırmış, incitmişse hepsine hakkım helal olsun."



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı