G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

SİLAJ YÜZLERİN GÜLDÜRDÜ

SİLAJ YÜZLERİN GÜLDÜRDÜ

SİLAJ YÜZLERİN GÜLDÜRDÜ

SİLAJ YÜZLERİN GÜLDÜRDÜ 

Yürütücülüğünü Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığının yaptığı, Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü KUDAKA destekli Erzurum Ovasında Silaj Tekniğinin Yaygınlaştırılması Projesinde köy ziyaretleri yapılıyor.

Yürütücülüğünü Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığının yaptığı, Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü KUDAKA destekli Erzurum Ovasında Silaj Tekniğinin Yaygınlaştırılması Projesinde köy ziyaretleri yapılıyor. Bu kapsamda Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Y. Canbolat, İl Müdürü Mustafa Altun ve Bölge Müdürü Ömer Efe Yakutiye ilçesi Altınbulak Köyü?nü ziyaret etti.
Proje ekibi ve kurum amirleri yürütülen proje ile ilgili olarak üreticilerin görüşlerini aldılar. Proje kapsamında tarlasına silajlık mısır ekilen Ferruh Karabulut dekardan 9 ton silajlık mısır verimi aldığını ve silajla beslenen hayvanlarda süt verimin yükseldiğini, bu uygulamadan çok memnun olduğunu dile getirdi.
Vatandaşlar köyde yapılan demostrasyon çalışmalarının iyi sonuçlar verdiğini, gelecek yıllarda birçok üreticinin mısır ekerek silaj yapmak istediğini ifade ettiler.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 8.1 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.5 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 9.3 ° / 1.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı