G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ŞIMARMADIK KİBİRLENMEDİK, HİZMETKÂR OLMAYA GELDİK

ŞIMARMADIK KİBİRLENMEDİK, HİZMETKÂR OLMAYA GELDİK

ŞIMARMADIK KİBİRLENMEDİK, HİZMETKÂR OLMAYA GELDİK

ŞIMARMADIK KİBİRLENMEDİK, HİZMETKÂR OLMAYA GELDİK

Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisi tarafından Erzurum İstasyon Meydanı`nda düzenlenen açık hava mitingine katılmak üzere öğle saatlerinde Erzurum`a geldi. Eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte Erzurum Havalimanı`na inen Başbakan`ı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Erzurum milletvekilleri çiçekle karşıladı. Cuma namazını havalimanı mescidinde kılan Başbakan Erdoğan, geniş güvenlik önlemleri altında konvoy eşliğinde açık hava mitinginin gerçekleştirileceği İstasyon Meydanı`na geldi. Başbakan Erdoğan`ı güzergâh boyunca vatandaşlar çiçekle karşıladı.
İstasyon Meydanı`ndaki konuşmasına Alvarlı Efe Hazretleri`nin `
Erzurum kilidi mülki İslam`ın/ Mevlaya emanet olsun Erzurum` deyişiyle başlayan Erdoğan, ülkedeki bütün herkesi Allah için sevdiklerini söyledi. Demokrasi, özgürlük ve insana büyük değer ve önem verdiklerini ifade eden Erdoğan, "Biz demokrasi, özgürlük, insan dedik insanı yaşat ki devlet yaşasın dedik. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü, Abazasıyla, Romanıyla, Arabıyla yaradılanı yaradandan ötürü severiz dedik.Değil midir, candır gönlümüzde yeri vardır. Biz 74 milyon kardeşiz biriz, bütünüz, etle tırnak kadar bütünüz. Geçmişi kardeşlik üzerine kurduk, geleceği de kardeşlik üzerine kuracağız. Bu vatan, bayrak, toprak, memleket bizim, hepimizin. 74 milyon her birimiz bu vatana aşkla sevdayla bağlıyız. Bu millet asil bir millettir. İnanın bu millet tarihiyle, kültürüyle, medeniyetiyle büyük bir millettir. " dedi.
Başbakan Erdoğan, 12 Haziran seçimlerinin, demokrasi, özgürlük ve yeni anayasa için önemli olduğuna vurgu yaparak, "12 Haziran Erzurum için önemli, Türkiye için önemli. 12 Haziran çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, emeklilerimiz, engelli kardeşlerimiz ve geleceğimiz için çok çok önemli. 12 Haziran demokrasi, özgürlük için milletin artık kendi kendisine yapacağı yeni anayasa için çok önemli. Çetelerle mücadele için önemli, yoksullukla mücadele için 12 Haziran çok önemli. " diye konuştu.

İddia olunan Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından
CHPZonguldak milletvekili adayı Mehmet Haberal`ın evlere reklam afiş ve broşürlerinin bulunduğu kolilerle yardım dağıttığına işaret eden Başbakan Erdoğan, "Zonguldak milletvekili adayı var. CHP adayı tutuklu. Maşallah evlere koliler dağıtıyor, içinde de kendi reklam afişleri, broşürleri var. Televizyonda sabah izledim. Bayağı bir şeyler etmiş, para, imkân bol. Kendisi içeride, dışarıda ücretli propagandistleri var. Ey CHP sen busun bu. İşte gerçek burada arşivlerin dili olsa da söyle. " ifadelerini kullandı.
Erzurumlulara 12 Haziran günü sandığa gidip oy kullanmalarını isteyen
Başbakan Erdoğan, verilecek her bir Oyun istikbal ve istikrara verileceğine vurgu yaptı. Erdoğan, "Sevgili Erzurumlu kardeşim, dadaşım benim. 12 Haziran`da sandığa git hür vicdanınla elini vicdanına koyarak Oyunu kullan. 12 Haziran`da Türkiye`ye oy ver, geleceğimize oy ver, istikbale, istikrara oy ver. Ne diyoruz; 6-0, var mıyız?" şeklinde konuştu.
AK Parti olarak 14 Ağustos 2001`de iktidara yürürken ilk olarak Erzurum İstasyon Meydanı`nda milletin huzuruna çıktıklarını hatırlatan Başbakan Erdoğan, geçen süre içerisinde kibre kapılmadıklarını ifade etti. Bu ülkenin yoksul çocuklarını akıllarından çıkarmadıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"On yıllarca oluşmuş terk edilmişlik, yoksulluk, ihmali bir an olsun aklımızdan çıkartmadık. Şımarmadık, kibre, gurura, böbürlenmeye asla prim vermedik. Biz hiç kimseye tepeden bakmadık. Biz sizlere efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Güç gösterisi yapmadık. Bize yapılanları hiç kimseye yapmadık. Her gün milletin karşısına çıktık, milletin aynasında kendimize baktık. Her gün kendimizi milletin huzurunda hesaba çektik. Çünkü hesaba çekilmeden kendinizi hesaba çekeceksiniz. Biz millet dedik, başka bir şey demedik. Milliyetçiliği kafatası milliyetçiliği, ırkçılık, slogan atma bu şekilde hiç görmedik. Biz iş görelim, laf üretmedik. Birileri laf üretti.

Milliyetçiliğin edebiyatını, hamasetini yapmadık. Biz size sevdalı olduk. Biz size aşık olduk. Biz sizin dertleriniz olduk, bu yollara öyle koyulduk. Milleti, vatanı sevdik her karışına her bir ferdine hizmet götürdük. Buradan
Erzurum`dan bütün Türkiye`ye sesleniyorum, CHP oy veren kardeşlerimin vicdanına sesleniyorum, MHP`ye oy vermiş, gönül vermiş ülkücü kardeşlerimin vicdanına sesleniyorum, BDP`ye gönül vermiş vicdanlara sesleniyorum; gelin bir kez daha demokrasi diyelim, özgürlük diyelim, gelin bir kez daha hizmet siyaseti diyelim. Eser siyaseti diyelim. Futbol takımı tutar gibi parti tutulmaz. "

Konuşmasında BDP`lilerin Cizre`de imam hatip öğrenci yurduna saldırmasına da değinen
Başbakan Erdoğan, Türkçe ezan ve ayrı cuma olaylarını da sert bir dille eleştirdi. Başbakan, "Onlar terör estiriyor, teröre sırtını yaslamışlar, imam hatip liselilerin kaldığı yurtları bombalıyorlar Cizre`de, Diyarbakır`da bunu görüyoruz. Şu ana kadar 150`yi aşkın büro araçlarımızı ne yazık ki bu terör örgütü fitnesi molotof ve taşlarla taciz etti. BDP`den ses çıkıyor mu? Bunlar değil mi şu anda ezanı Kürtçe okutan, cuma namazına aykırı cuma namazı kılmaya kalkanlar. İşte CHP`de 1932`de Türkçe ezan okutmadı mı? 18 sene bu ülkede Türkçe ezan okutulmadı mı? Merhum Menderes`le ezan aslına döndü.

Gerçekten Allah Resulü`nün okuduğu ve okuttuğu gibi ezan okunmaya başlandı 50`den bu yana. Şimdi bunlar çıktı Kürtçe ezan, ayrı cuma diyor. Ey Bahçeli niye konuşmuyorsun bunları?
Tayyip Erdoğan`a gelince kağıttan kaplan kesiliyorsun, hadi konuş. Hakkari`de Kılıçdaroğlu BDP`linin eline CHP bayrağı veriyor, ellerine Türk bayrağı vermiyor. Ondan sonra da utanmadan sıkılmadan diyor ki `Erdoğan bayrak siyaseti yapıyor` diye. Eğer bu siyasetse yapıyorum. Tek millet, tek bayrak demekse yapıyorum, tek vatan tek devlet demekse yapıyorum. Sen ne diyorsun onu söyle. Sen kalkıyorsun orada yerel özerklikten bahsediyorsun. Ardahan`a gidip başka şey söylüyorsun dürüst ol, dürüst ol.

Her an farklı yalanla milletin karşısına çıkma. Dürüst ol. Bahçeli`nin sesi var mı yok. Diyarbakır`a gitti, mutluyuz sonunda gitti. BDP ile ilgili bir kelam edemedi. Terörle ilgili kelam edemedi. Niye? Ortak konu kirli ittifaklara senaryolara
Türkiye`nin geleceğine kurulan şu tuzaklara değil gelin istikrara destek verin, birbirinin yedeği, statükocu partilere değil. Gelin bu kez kendimize oy verelim. Sizi temsil edemeyecek, hizmet getiremeyecek partilerde oyumuzu heba etmeyelim. Gelin 12 Haziran`da güç birliği yapalım. Çetelerin gölgesindeki partilere, istismarcılara, milli maneve değerlerden hazzetmeyenlere, cuma namazını ayıranlara değil, kardeşliğe güç verelim. Kazanaın İnşallah Türkiye olsun.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.3 ° / 4 ° Güneşli