G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

ŞİMDİ DE SİYASETTE

ŞİMDİ DE SİYASETTE

ŞİMDİ DE SİYASETTE

ŞİMDİ DE SİYASETTE 

Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik ile girdiği yargı mücadelesinde 11 kez görevinden alınıp, her defasında mahkeme kararıyla iade edilen Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, 12`nci kez görevinden alınmasının ardından mücadelesini hukuki olarak değil, siyasi olarak sürdürme kararı aldı. Budak, MHP`den Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik tarafından 2003 ile 2009 yılları arasında 11 kez görevinden alınan Milli Eğitim Müdürü Budak, Şırnak, Muş, Kütahya, Çanakkale, Ankara ve İstanbul gibi kentlere müdür veya öğretmen olarak atandı. Her defasında Erzurum Birinci İdare Mahkemesi`nin kararı ile görevine dönen Budak, tayinlerin ardından eski Bakan Hüseyin Çelik ile bakanlık görevlileri ve Erzurum eski Valisi Celalettin Güvenç hakkında açtığı tazminat davalarını kazandı.

 Erzurum`daki YİBO`larda onarımlarla ilgili yürütülen yolsuzluk operasyonu kapsamında 2 Eylül günü  mahkeme tarafından tutuklanan ve 56 gün E Tipi Cezaevinde kalan Budak, 24 Ocak 2011 günü makamına oturdu. Budak, 24 Şubat 2011 günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu`nun imzalarını taşıyan kararname ile 13`üncü kez Kars İl Millî Eğitim Müdürlüğüne tayin edildi.
Kars`ta 1984- 1989 yılları arasında 5 yıl kadar Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Budak, son tayin yeri Kars`a gitmeden bu kez siyasete soyundu. 12 Haziran`da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde aday adayı olması için çeşitli çevreler tarafından baskı yapılan Fevzi Budak, dün Milli Eğitim Bakanlığına gönderilmek üzere istifa dilekçesini valiliğe verdi. MHP`den milletvekili aday adayı olacak Fevzi Budak, Kars`a yapılan atamayla ilgili daha sonra Erzurum İdare Mahkemesine dava açacak.

"DEMOKRATİK YARIŞA KATILMAK İSTEDİM"

Milli Eğitim Müdürlüğü görevine veda eden Fevzi Budak, Erzurum`u temsil ve hizmet etmek için istifa kararı aldığını bildirdi. Fevzi Budak, "Özellikle 2003 yılından itibaren başlayan ve 2011`e kadar devam eden yoğun bir baskı ve atama işlemleri ile karşı karşıya kaldım. Sadece atama işlemleri değil, özlük ve sicil haklarıma dokunulmuş, bununla da yetinilmemiş disiplin cezaları verilmiştir. 12`inci kez görevden alındım, yapılan bu işlemlerin tamamı yargı tarafından iptal edildi, Danıştay tarafından onaylandı. Şunu açıkça ifade etmek isterim ki benim yargıda hak aramam milletvekili, makam ve mevki sahibi olmak için değil. Anayasal bir devlet olan Türkiye Cumhuriyetinde hak arama özgürlüğünün kullanılmasından ibarettir. Yine anayasal bir devlet olan Türkiye Cumhuriyetinde yargının kararlarına saygı duyulması içindir. Aksini düşünmek, sanki bu işlemleri bir yerlere beni taşıması için kullanmış gibi düşünülmesi beni son derece üzer. Ama bu işlemler benim bu kararı almamda etken olmuştur. Çok yoğun hukuk dışı işlemlerle karşı karşıya kaldım. En son olarak da 1984 - 89 yılları arasında müdür olarak görev yaptığım ve görev yapmaktan onur duyduğum Kars iline atama işlemim gerçekleşmiştir. Biz ülkemizde herkesin yargı kararına ve hak arama özgürlüğüne saygı duymasını istiyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz.  Bu Anayasamızın, yasalarımızın bize tanıdığı bir haktır. Tabi hak etmediğim bir şekilde başımdan nahoş bir hadise geçti. Bir tutuklanma olayı meydana geldi. Şu an o konu ile ilgili birşey söylemek istemiyorum" iye konuştu.

 

 

FEVZİ BUDAK KİMDİR?

Erzurum`un Pasinler ilçesinde 1949 yılında dünyaya gelen Fevzi Budak, Erzurum Yavuz Selim Öğretmen Okulundan 1967 yılında mezun oldu ve Antalya`nın Demre Yukarı Beymelek Köyü İlkokulunda ilk öğretmenlik görevine başladı. Aynı yıl Erzurum Eğitim Enstitüsüne giren Budak, 1970`de Türkçe bölümünden mezun oldu. Daha sonra Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği bölümünü bitiren Budak, Ardahan, Kastamonu, Konya, Gümüşhane, Erzincan, Erzurum`da öğretmenlik, okul müdürlüğü ve milli eğitim müdür yardımcılık görevlerinde bulundu. 1984- 1989 yılları arasında Kars`ta, daha sonra 28 yıl kadar Erzurum`da Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Fevzi Budak, evli ve iki çocuk babasıdır. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 14.4 ° / 2.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.2 ° / 3.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 15.4 ° / 1.6 ° Güneşli