G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Sosyal Konutlara Erzurum`un Tepkisi Büyük

Sosyal Konutlara Erzurum`un Tepkisi Büyük

Sosyal Konutlara Erzurum`un Tepkisi Büyük

SOSYAL KONUTLARA ERZURUM'UN TEPKİSİ BÜYÜK

Erzurum’da yapılan Sosyal Konutlar vatandaşın tepkisini topluyor.

2011 yılında başlanan ve 2011 yılının Ekim ayında teslimatı yapılacak olan Sosyal konutların henüz teslimatı yapılmadı. Bu konuda vatandaş tedirgin;

Sosyal Konuttan ev sahibi olmak isteyen aile mensupları yapılan konutların başka amaçlarla kullanılacağı söylentisi olduğunu savundular. Afganistan’dan gelen göçmenlere ve ya kız öğrenci yurdu olarak kullanılacağı haberlerine büyük tepki gösteren vatandaş; “Zaten zamanında teslimatı yapılmadı bizleri çok mağdur ettiler.

 Daireler hazır halde teslim olmaması bizi çok endişelendiriyor” diyen vatandaşlar yetkililere bir de mesaj verdiler. Yapılan konutların 1+1 45 metre kare olması gerektiğini ayrıca bazı ev sahiplerin gidip daireleri gördüklerini söylenenden daha küçük olduğunu savundular öyle ki 30 metre kareye düşürüldüğünü öne süren vatandaşlar kandırıldıklarını da belirttiler. 

Üç kişili bir aile’nin bile yaşayamacağı kaldı ki yedi kişilik aileler var bu ailelerin konutlara da nasıl yaşayacağı da ayrı bir merak konusu olduğunu belirten vatandaşlar “sayın yetkililere buradan sesleniyoruz gidip görsünler. Eğer yedi kişilik bir aile burada yaşar derseler tamam kabulümüz kaldı ki biz orada bedava oturmayacağız aylık 100 TL taksit ödeyeceğiz.

100 TL yerine 200 TL ödemeye razıyız yeter ki oturabileceğimiz ev olsun. Bu konutlar ise ancak iki kişilik olarak yapılmış, diğer illerde yapılan konutları gördük en azından resimlerini gördük daha büyük bu bir ayrımcılık mı? Diye de düşünmüyor değiliz.” Sayın Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’a da bir gönderme yapan vatandaşlar Erzurum Halkı’na Başbakanımız çok değer veriyordu gelsin görsün verdiği değeri. Diye seslenen konut sahipleri “bizim kendi başımızda ki yöneticilerimiz bizlere değer vermiyor ki dışarıda olanlar nasıl değer versin. Önce bizim yöneticilerimizin bize sahip çıkması değer vermesi gerekmekte Sayın Belediye Başkanları ve Sayın Valimiz acaba gördüler mi konutları onayladılar mı burada yedi kişilik bir aile yaşar diye ya da kendileri acaba yaşayabilirler mi merak ediyoruz.” Diye açıklamada bulunan vatandaşlar tepkilerini dile getirdiler.   



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı