G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

SUNİ KAR SİSTEMLERİ HAZIR

SUNİ KAR SİSTEMLERİ HAZIR

SUNİ KAR SİSTEMLERİ HAZIR

SUNİ KAR SİSTEMLERİ HAZIR

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Erzurum?a davet edilen yerli ve yabancı medya mensuplarıyla yakından ilgilendi.

 Dünya Spor Yazarları Birliği (AIPS) üyesi 15 yabancı spor yazarı ve Türk gazeteciler, 27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında Erzurum`da yapılacak 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesi tesisleri gezdi. İsviçre, Almanya, İtalya, Hırvatistan, Norveç, Kanada, Güney Kore, Polonya ve Rusya`dan gelen yabancı gazeteciler ile Türk gazetecilerden oluşan kafile, ilk olarak açılış seremonisinin yapılacağı Cemal Gürsel Stadı`nı gezdi. Kafile daha sonra Oyunlar için yapılan salonların yanı sıra atlama kulelerini gezerek, yetkililerden bilgiler aldı.

 

SUNİ KAR SİSTEMİ DEVEREDE

 

Tesis gezisi sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Oyunların yapılacağı tarihteki hava şartlarının nasıl olacağı yönündeki soru üzerine, "Erzurum`a kar yağar öyle düşünüyoruz. Kar yağmazsa suni kar sistemleri devreye girecek, onlar da devreye giremezse bu sefer taşıma karla da olsa biz bu organizasyonu gerçekleştiririz. Meteoroloji verilerini saat saat takip ediyoruz. Tesislerde şu anda buz alanlarında ve atlama kulesinde herhangi bir sıkıntı bulunmuyor. Sadece kar alanlarında böyle bir sıkıntı var. Bütün kar alanlarında suni kar sistemlerimizi de kurduk. Ancak yine kar yapabilmemiz için ısının belli bir noktaya düşmesi gerekiyor. Maalesef Erzurum`da her sene bu dönemlerde baktığımızda, geceleri eksi 20`lere kadar dayanan hava sıcaklıkları vardı. Bu sene böyle değil. Hava soğuk olmadığı için suni kar da yapamıyoruz. Ama en azından Oyunların yapılacağı tarihte havanın daha soğuk olacağını biliyoruz. Eğer kar yağmasa bile suni kar sistemlerimizi çalıştırarak kar problemini de aşacağımızı düşünüyoruz. Yüksek bölgelerde sıkıntımız yok, kar var. Eğer suni kar sistemleri de çalışmazsa taşıma karla yapacağız. Bunun bir denemesini yaptık atlama kuleleri için. Yükseklerden kamyonlarla kar taşıdık. Atlama test yarışlarını gerçekleştirdik. Dilerim o hale gelmeyiz. Daha önümüzde bir aydan fazla zaman var. Erzurum`a kar yağar öyle düşünüyoruz. Kar yağmazsa suni kar sistemleri devreye girecek, onlar da devreye giremezse bu sefer taşıma karla da olsa biz bu organizasyonu gerçekleştiririz diye düşünüyorum" diye konuştu.

SPORCU SAYISI ARTACAK

Akgül, yapılan tesislerin, Oyunlardan sonra Türkiye`de kış sporlarının gelişmesi anlamında büyük bir atılım gerçekleştireceğine inandığını ifade ederek, tesislerin kesinlikle atıl durumda kalmayacağını, dolu olacağını belirtti. Türkiye`nin kış sporlarında çok az sayıda sporcusunun olduğunu, daha önce bu anlamda bir yatırım yapılmadığını hatırlatan Akgül, Erzurum`da yapılan yatırımların tamamının sportif olduğunu aktararak, Oyunlar bittikten sonra bu tesislerde kendi programlarını uygulayacaklarını ve sporcu sayısını artıracaklarını kaydetti. Yurtdışından da Erzurum`a kamp yapmaya gelecek sporcular olacağını anlatan Akgül, "Bunun için şimdiden bir ekip oluşturuyoruz. Çevremizdeki ülkelerde olmayan tesislere sahip olacağız. Onları buraya getirerek buraları dolu dolu yaşatmak istiyoruz. Bundan sonra Erzurum bizim için bir sportif merkez olacak. Kesinlikle bu tesisler atıl kalmayacak, dolu dolu olacak" ifadelerini kullandı. Akgül bir soru üzerine de tesislerin maliyetine yaklaşık olarak 500 milyon lira para harcandığını, 100 bin ile 120 bin lira arasında bir harcamanın da organizasyon için yapılacağını kaydetti. Tesisleşme anlamında sıkıntının kalmadığını, organizasyonun satın almalarını gerçekleştirdiklerini anlatan Akgül, "Her şey yolunda gidiyor. Biz Erzurum olarak hazırız" ifadesini kullandı

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 20.5 ° / 8.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı