G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

TAŞIMALI KAR VE SU İLE DEĞİRMEN DÖNECEK

TAŞIMALI KAR VE SU İLE DEĞİRMEN DÖNECEK

TAŞIMALI KAR VE SU İLE DEĞİRMEN DÖNECEK

TAŞIMALI KAR VE SU İLE DEĞİRMEN DÖNECEK 

Yarışların yapılacağı pistlerde yeterli kar olmaması yüzünden endişe hakim. Türkiye Kayak Federasyonu yaşanan bu sorunu aşmak için göletlere tankerlerle su, yarışların yapılağı pistlere de kamyonlarla kar taşımaya başladı.

 

Erzurum`da 27 Ocak`ta başlayacak olan 25`nci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesinde kar sıkıntısı yaşanıyor. Yeni yıla kar yağışıyla giren Erzurum`da yarışların yapılacağı pistlerde yeterli kar olmaması yüzünden endişe hakim. Buna karşın karsızlığa çözüm amacıyla yaptırılan göletlerde de su tutulamadı. Göletler susuz kalınca, suni kar üreten sistem de randımanlı olarak çalıştırılamıyor. Türkiye Kayak Federasyonu yaşanan bu sorunu aşmak için göletlere tankerlerle su, yarışların yapılağı pistlere de kamyonlarla kar taşımaya başladı. 

Erzurum`un oyunlara kısa bir süre kala kurak günler geçirmesi üzerine Kayak Federasyonu yarışların karsızlık yüzünden tehlikeye girmemesi adına adeta teyakkuza geçti. Pistlerin kar ihtiyacının karşılanması için göletlere su, pistlere de kar taşınmaya başlandı. Kayak Federasyonu yetkilisi Naim Gül, göletlerde su olmaması yüzünden 78 suni kar cihazından sadece 6`sının çalıştığını belirterek, "Oyunlar için yaptırılan gölette su yok. Dedeman Otel`in yanında yıllar önce yaptığımız gölet imdadımıza yetişti. Şimdi bu gölete tankerlerle su taşımaya başladık. Suni kar üreten sistemimiz gölette su olmaması yüzünden tam kapasite çalışamıyor. Eski gölet ise ancak 78 cihazdan 6`sını çalıştırabiliyor" dedi. 
Toplam 20 bin metreküp su kapasitesine sahip gölette şu anda yaklaşık 5 bin metreküp su bulunduğunu ifade eden Gül, "Günde bin 100 ton su kullanıyoruz. Buna karşın tankerlerle 700 ton civarında su getirebiliyoruz. Belediye de gölete yeni bir şebeke kurdu. Buradan da 300-400 ton su geliyor. Yani günlük ihtiyacı ancak karşılayabiliyoruz" diye konuştu.
Suni kar sisteminin göletlerde su olmaması yüzünden tam kapasite çalışamaması üzerine şehrin dört bir yanından kamyonlarla pistlere kar taşınıyor. Belirlenen bölgelerden kar toplayıp, Palandöken`e getirdiklerini söyleyen Gül, "Tekman ilçesinden Palandöken`e kamyonlarla kar taşıyoruz. Ayrıca Kop Dağı`ndan da Konaklı Kayak Merkezi`ne kar taşıyacağız. Karşılaştığımız bu sorunu taşıma yöntemiyle aşacağız" dedi.

 

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 8.1 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.5 ° / 2.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 9.3 ° / 1.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı