G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Taşmağazalar aslına dönüyor

Taşmağazalar aslına dönüyor

Taşmağazalar aslına dönüyor

Taşmağazalarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Suat Demirci,  başlatılacak olan  bu proje ile Taşmağazaların eski canlılığını kazanacağını söyledi.

Demirci,” Bildiğiniz gibi dernek olarak  daha öncesinde Taşmağazaların çehresini değiştirmek için  proje hazırlamıştık. Şimdi  bu projemiz  kabul gördü. Tahmini 1 hafta içinde  bu çarşımızda  inşaat çalışmalarına başlanacak. Ancak başlatılacak çalışmalarla birlikte  buradaki esnafımızın iş anlamında mağdur edilmemesini de şiddetle istiyoruz. Hazırlanan proje sayesinde Taşmağazaların eski canlılığını kazanacağına inancımız tamdır. Çarşımızın yeniden ivme kazanması için dönüşüme ihtiyacı vardı. Dönüşüm gerçekleşiyor. Özellikle yerli ve yabancı turistlerimizin uğrak yeri haline gelebilmesi için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bizim  tek bir amacımız var; çarşımızı düzenlemek ve yeniden canlandırmak. Taşmağazaları Koruma ve Yaşatma Derneği olarak Taşmağazalarda geleneksel hale dönüştürerek Taş Mağazaları canlandırma ve alışveriş yapanlara renkli görüntüler yaratmak adına elimizden geleni yapacağız. Buradaki caddemizde öyle çalışmalara imza atacağız ki kentin tarihi, kültürü ve kimliği bu meydanda okunacak. Türkiye'den ve yurt dışından yerli ve yabancı turistler akın akın buraya gelecek.  Yapılacak olan proje ile buradaki esnafımızın da işlerinde  patlama yaşanacak.  Birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak, bir dizi etkinlikler düzenliyoruz. Bu noktada ilimizdeki yerel yönetimlerle ve diğer kurumlarla istişare ediyoruz. Hak ettiği değeri ve alın terinin emeğinin kazancını almış olacak. Taş Mağazalara yeni bir vizyon kazandırma çabası içindeyiz.  dedi

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü`nün de destek verdiği proje kapsamında tarihi çarşı bundan böyle 24 saat boyunca yedi kamere tarafından gözleneceğini Demirci, bu anlamda  desteklerinden dolayı Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'a da teşekkürlerini sundu.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 22.3 ° / 10 ° Güneşli
  • Salı 21 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.2 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı