G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

Tıp Bayramında Cübbelerini Giydiler

Tıp Bayramında Cübbelerini Giydiler

Tıp Bayramında Cübbelerini Giydiler

Erzurum'da doçent unvanı alan 10 öğretim üyesi, törenle cübbelerini giydi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevde yükselen akademik personel için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 14 Mart'ın sadece hekimlerin değil tüm sağlık çalışanlarının bayramı olarak kabul etmenin daha doğru olacağını söyledi. 

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"76 milyonluk bir ülkeyiz. Bunun içe mutlaka iyiler, kötüler, magandalar ve kabalar olacaktır. Ama elimizden geldiği ölçüde birinci derece sağlık hizmeti sunduğumuz vatandaşlarımızdan asgari saygıyı beklemek de bizim hakkımız olsa gerek. Ama gönül ister ki bu olaylar hiç olmasın. Bu insanların bir kısmının hasta, hasta yakını, diğer kısmının da bunlarla temas eden insanlar olduğunu unutmamak lazım. Herkesin tedavide önceliğini bekleme hakkı vardır. Ama en asgari düzeyde sağlık çalışanlarına saygı duyulması da bizim hakkımızdır. Buna sahip çıkacak olan da yine vatandaşımızın kendisidir."

Erdoğan, aralarında hastane başhekimi Bilgihan Erkut'un da bulunduğu görevde yükselen akademik personele cübbelerini girdirdi.

Prof. Dr. Erdoğan, beraberindekilerle sağlık personeli ve vatandaşlara karanfil dağıttı.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 7.6 ° / 0.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 12.3 ° / -0.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 12.3 ° / -0.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı