G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

TORTUM`DA 1001 HATİME YOĞUN İLGİ

TORTUM`DA 1001 HATİME YOĞUN İLGİ

TORTUM`DA 1001 HATİME YOĞUN İLGİ

TORTUM`DA 1001 HATİME YOĞUN İLGİ 

1001 hatim geleneği Tortum Müftülüğü tarafından yaşatılmaya devam ediyor. Bu yıl ikincisi düzenlenen 1001 Hatim Duası ve Kur`an ziyafeti, Tortum Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

Tortum Müftüsü Celal Büyük, programın açılış bölümünde yaptığı konuşmada ?Ahlaki ve manevi değerlerin yıprandığı modern dönemlerde Kur`anı Kerimi daha iyi anlamaya, yaşama ve yaşatmaya, Peygamberimizin örnek hayatını anlamaya çok ihtiyacımız var? dedi.
Kur`an?ın korunan ve koruyan bir kitap olduğunu belirten Celal Büyük, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen başta Tortum Kaymakamı Yılmaz Kurt olmak üzere bütün yetkililere şükranlarını bildirdi.Kur`an ziyafetine dünyaca ünlü hafızlar katıldılar. 2004 yılında yapılan Kur`an-ı Kerimi güzel okuma yarışmasında dünya birincisi olan Mustafa Kızılcaoğlu, 2010 yılı dünya birincisi olan. Ali Tel , İstanbul Eyüp Sultan Camii baş imamı (Kurra) Metin Çakal, İstanbul Beyazıt Camii baş imamı (Kurra) Suat Göztok, ve Erzurum`un Yetiştirdiği Ankara Hacı Bayram Camii emekli Ünlü imamı Abdulkadir Şehitoğlu tarafından okunan kur`an izleyiciler tarafından ilgiyle izlendi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 18.4 ° / 6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.4 ° / 5.7 ° Güneşli
  • Pazar 15.5 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı