G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

TÜRKÇE`NİN ÇOCUKLARI ERZURUM`DA

TÜRKÇE`NİN ÇOCUKLARI ERZURUM`DA

TÜRKÇE`NİN ÇOCUKLARI ERZURUM`DA

TÜRKÇE`NİN ÇOCUKLARI ERZURUM`DA

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları`na katılmak için Türkiye`de bulunan dünya çocuklarının adresi bu defa da Erzurum oldu. Türkçe`nin çocukları, akşam saatlerinde havaalanında şehir merkezine kadar görkemli bir törenle karşılandılar.  Ayaklarının tozuyla Şifa Hastaneleri`nde onurlarına verilen yemeğe katılan Türkçe`nin çocukları daha sonra Aziziye Termal Tesisleri`nde büyük organizasyon öncesinde istirahata çekildiler.
9. Türkçe Olimpiyatları`nın Erzurum ayağı, bugün akşam 20.30`da kış oyunlarının açılış-kapanış törenine ev sahipliği yapan Yeni Erzurum Stadı`nda gerçekleşecek. 16 ülkedeki Türk okullarında eğitim gören 93 öğrencinin nefes kesen gösterileri vatandaşlar tarafından da heyecanla bekleniyor.

ULAŞIM SORUNU OLMAYACAK
Öte yandan, vatandaşların Mahallebaşı İncesu Züccaciye, Dağ Mahallesi Gaziler Etüt Merkezi, Şükrüpaşa Beşevler Durağı, Sanayi Tema Market, Yıldızkent Yıldız Cami, Kayakyolu Hacı Osman Efendi Camii, Dadaşkent Tarikdar Durağı, Yunusemre Dedeman Turizm Uygulama Oteli, Cumhuriyet Caddesi Dumlu AVM ve Yenişehir Erzurum AVM önünden stadyuma taşınacağı öğrenildi.

EVLERDE KAHVALTI YAPACAKLAR
9 yıldır Türkiye için büyük gurur haline gelen Türkçe`nin çocukları sabah saatlerinde kahvaltı yapacakları evlere guruplar halinde misafir olacaklar. Daha sonra Aziziye Kolejinde toplanacak olan öğrenciler burada bir süre dinlendikten sonra protokol ziyaretleri için şehir merkezine hareket edecekler. Öncelikle Erzurum valisi Sebahattin Öztürk ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve diğer ilçe belediye başkanlarını makamlarında ziyaret edecek olan öğrenciler, Aziziye Kolejinde öğlen yemeği yedikten sonra konvoy halinde şehir merkezinde gezecekler. Daha sonra ise Olimpiyatın yapılacağı Yeni Erzurum Stadyumuna gidecek olan öğrenciler yarın Erzurum`dan ayrılacaklar.

Başkan Küçükler: Türkçe olimpiyatları Türkiyenin tarihten gelen gücünün kanıtı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Türkçe Olimpiyatları`nın, Türkiye`nin tarihten gelen gücünü, derinliğini ve kilit ülke olma vasfını tekrar kazanmaya başladığının bir kanıtı olduğunu söyledi.
9. Türkçe Olimpiyatları`nın Erzurum ayağı yarın yapılacak. Başkan Küçükler, açıklamasında, olimpiyatlara katılmak için çeşitli ülkelerden gelen gençleri Erzurum`da ağırlıyor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Başkan Küçükler, sevgi, barış, huzur ve kardeşlik dili olma niteliğine sahip Türkçe`nin, ancak böylesine anlamlı organizasyonla önplana çıkarılabileceğini kaydetti.

Başkan Küçükler, Türkçe`nin bir dünya dili olması adına ellerinden gelen her türlü desteği ve katkıyı sunmaya hazır olduklarını belirterek, "Daha önce ülkemizi hiç görmemiş, dilini, kültürünü, örfünü ve ananelerini hiç bilmemiş binlerce genç, bugün Türkçe konuşuyor, Türkçe dinliyor, Türkçe öğreniyor. Bu muhteşem manzara karşısında duygulanmamak ve gururlanmamak elde değil. Dilimizi ve kültürümüzü dünyanın dört bir tarafı ve okyanuslar ötesiyle paylaşıyor olmak; karşısında saygı, minnet ve şükranla eğilmemizi gerektiren harikulade bir girişimin eseridir." şeklinde konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 18.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21 ° / 8.4 ° Güneşli
  • Cuma 20.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı