G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

TÜRKİYE´DE KARADENİZLİ ERZURUM´DA NARMANLI OLMAK VARMIŞ

TÜRKİYE´DE KARADENİZLİ ERZURUM´DA NARMANLI OLMAK VARMIŞ

MEHMET EMİN ÖZ NARMANLILARA POZİTİF AYRIMCILIK MI YAPIYOR?

 

 

Geçtiğimiz ay içerisinde PTT Başmüdürlüğünde görev yapan 23 Güvenlik görevlisinin işten çıkarılarak yerlerine Narman Nüfusuna kayıtlı 23 Güvenlik görevlisinin yerleştirldiği iddialarını dile getirmiştik.

Gazetemize ulaşan iddialara göre; PTT Erzurum Başmüdürlüğünde görev yapan Güvenlik personelleri, kurum müdürlüğü tarafından işten çıkarılacakları haberini alınca AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz´e durumları hakkında bilgi vermiş ve kendilerine işten çıkarılmamaları için yardım talebinde bulunmuşlar.

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz ise kendilerine; Konuyla yakinen ilgileneceğini, hiçbir vatandaşımızın istihdam noktasında mağdur bırakılmayacağını, Kurum Müdür ve yetkilileriyle derhal görüşüp sorunu çözeceğini her ne kadar da söz verse de, PTT Başmüdürlüğü tarafından aynı tarihlerde 23 Personelin işten çıkarıldığı ve yerlerine AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz´ün de nüfusuna kayıtlı olduğu Narman Nüfusuna kayıtlı 23 Güvenlik görevlisinin işe başlatıldığı iddia edilmişti.

PTT ERZURUM BAŞMÜDÜRÜ KAMİL ETİ SUS PUS

Konuyla ilgili önceki günlerde sormuş olduğumuz bu iddialar PTT Erzurum Başmüdürü Kamil Eti tarafından cevapsız kalırken vatandaşlar işten çıkarılan 23 Güvenlik Görevlisinin yerine Narman Nüfusuna kayıtlı 23 Personelin alınıp alınmadığı sorusunun cevabının ivedilikle kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini savundular. 

Türkiye´ye Karadeniz Lobisi, Erzurum´a İse Narman Lobisi mi Hakim?

Özellikle son yıllarda birçok kamu kurum ve kuruluşlarında personel alımları, doğrudan temin yoluyla yapılan alım satımlar ve üst düzey yetkili görevlendirmelerin Narman nüfusuna kayıtlı kişilerden yana tercih edildiğini savunan vatandaşlar, Türkiye´de Karadeniz Lobisi Erzurum´da ise Narman Lobisi güçlü diye konuştular. Şehrimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarında doğrudan temin yoluyla yapılan alım satımların bir çoğusunda Narmanlı işadamlarının tercih edildiği, yine kamu kurum ve kuruluşlarda üst düzey yetkili makamlara Narman nüfusuna kayıtlı kişilerin yerleştirildiği ve bu kamu kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirilen personel alımlarında Narman Nüfusuna kayıtlı kişilerin işe alındığını belirten vatandaşlar son olarak PTT Erzurum başmüdürlüğünde yaşanan ve 23 Güvenlik görevlisinin işten çıkarılarak yerlerine Narman Nüfusuna kayıtlı 23 kişinin işe alınmasınının bardağı taşıran son damla olduğunu belirttiler.  

GENEL MERKEZ SESİMİZİ DUYAR MI?

Konuyla ilgili gazetemize konuşan vatandaşlarımız, AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz´ün Narmanlı olması hasebiyle Narman Nüfusuna kayıtlı hemşehrilerine pozitif ayrımcılık gösterdiğini savunarak AK Parti Genel Merkezi´nin bu sese kulak vermesi gerektiğini savundular. AK Parti´nin Kurucusu ve Genel Başkanı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a seslerini duyurmak isteyen vatandaşlarımız, Erzurum´da özellikle Kuzey ilçelerimiz arasında Narman´ı ayrıcalıklı ve pozitif kılan AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz´ün 31 Mart mahalli seçimlerinde Kuzey ilçeleri arasında bulunan Oltu, Olur, Tortum, Uzundere ve Narman ilçelerinden bir tek kendi ilçesi olan Narman´ı AK Parti kazanmıştır. Geriye kalan Oltu´da Büyük Birlik Partisi, Olur´da Bağımsız Aday, Uzundere´de Milliyetçi Hareket Partisi ve Tortum´da yine Büyük Birlik Partisi´nin Adayı seçimlerden galip ayrılmıştır. Bunun tek müsebbibinin AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz olduğunu savunan vatandaşlar, Mehmet Emin Öz´ün gözle görülür bir vaziyette kendi ilçesi olan Narman´a pozitif ayrımcılık yaptığı için diğer ilçelerde yaşayan vatandaşların bu duruma tahammüllerinin kalmadığı için başka partilerin adaylarından yana tavır koyduklarını dile getirdiler. 



  • Salı 2.2 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 2.4 ° / -1.4 ° Düzensiz orta kuvvetli karlı
  • Perşembe 1.2 ° / -4.6 ° Yoğun kar yağışlı