G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

UÇAKLAR ERZURUM`A YÖNLENDİRİLDİ

UÇAKLAR ERZURUM`A YÖNLENDİRİLDİ

UÇAKLAR ERZURUM`A YÖNLENDİRİLDİ

UÇAKLAR ERZURUM`A YÖNLENDİRİLDİ
Merkezi Van`ın Tabanlı köyünde meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin bölgede büyük yıkımlara neden olması nedeniyle Erzurum Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği, bölgeye kurtarma ekipleri göndermek için hazırlık başlattı.

Merkezi Van`ın Tabanlı köyünde meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin bölgede büyük yıkımlara neden olması nedeniyle Erzurum Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği, bölgeye kurtarma ekipleri göndermek için hazırlık başlattı.
Kızılay Erzurum Bölge Müdürlüğü de Van`a çadır, soba, battaniye göndermek için alarma geçti. Erzurum Sivil Savunma`dan 43 personel ve 7 arama kurtarma aracı yola çıktı. Bu arada, İzmir-Van seferini yapan Sun Expres`e ait yolcu uçağı da Van`daki artçı depremlerin devam etmesi ve pistin hasar görmüş olabileceği nedeniyle Erzurum`a iniş yapma kararı aldı.
Erzincan`da temaslarda bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ da karayoluyla Van`a geçti. Erzurum İl Kriz Merkezi`nden yapılan açıklamaya göre il genelinde herhangi bir yıkım ya da can kaybının olmadığı bildirildi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 16.3 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 13.1 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.7 ° / 4.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu