G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

UKOME`NİN ALDIĞI KARAR, VATANDAŞLARI ÇOK SEVİNDİRDİ?

UKOME`NİN ALDIĞI KARAR, VATANDAŞLARI ÇOK SEVİNDİRDİ?

UKOME`NİN ALDIĞI KARAR, VATANDAŞLARI ÇOK SEVİNDİRDİ?

UKOME`NİN ALDIĞI KARAR, VATANDAŞLARI ÇOK SEVİNDİRDİ? 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, `aktarmalı yolculuğun kaldırılması` yönündeki talebe geçit vermedi. Şehir içi ulaşım için özel halk otobüslerini kullanan vatandaşlar, Kardelen Kart`la yaptıkları ilk yolculuğun ardından 40 dakika içerisindeki ikinci yolculuğu yine bedava olarak yapmaya devam edecekler.
Kardelen Kart`la yolculuk yapan vatandaşların, 40 dakika içerisindeki ikinci yolculuklarını bedavaya getiren uygulamaya karşı harekete geçen Erzurum Özel Halk Otobüsleri Derneği, Ulaştırma Koordinasyon Merkezi`ne (UKOME) takıldı. Dernek yönetimince yapılan yazılı başvuruyu masaya yatıran UKOME, aktarmalı yolculuk uygulamasının kaldırılmasının vatandaşa haksızlık olacağına kanaat getirerek, bu yöndeki talebi geri çevirdi.Ulaştırma Koordinasyon Merkezi`nce alınan bu karar doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi`ne teşekkür mesajları yağarken, halk otobüslerinin bu konuyla ilgili olarak gündeme getirilmesi muhtemel bir talebe yine sıcak bakılmayacağı öğrenildi.
Kardelen Kart kullanan yolcuların 40 dakika içerisindeki ikinci yolculuklarını bedavaya getiren uygulama yüzünden büyük sıkıntıya girdiklerini gerekçe gösteren dernek yönetimi, Ulaştırma Koordinasyon Merkezi`ne (UKOME) itiraz dilekçesi vermiş, Dernek Başkanı Hamza Özkan ise, "Bu uygulama yüzünden çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Üyelerimizden bu konuda çok şikayet geliyor. Kardelen Kart`la otobüslere binen her 3 yolcudan ikisini aktarmalılar oluşturuyor. Bu durumda zaten mali sıkıntı içerisinde olan üyelerimiz, büsbütün sorun yaşıyor. Vatandaş otobüse biniyor, Kardelen Kart`ını okutuyor, sonra kartını yanındaki diğer arkadaşına veriyor, onun yolculuğunu bedavaya getiriyor. Bazen de önden yolcu biniyor, kartını okutup, daha sonra camdan kendisini dışarıda bekleyen arkadaşına veriyor. Böylece ikinci yolculuk bedavaya getiriliyor. Biz böyle bir ulaşım sistemi istemiyoruz. Çünkü kazanacağımız üç beş lira da, aktarmalı yolculuklar yüzünden heba olup gidiyor." şeklinde bir açıklama yapmıştı. 
Öte yandan şehir içi ulaşım hizmetlerinde uygulanan `aktarmalı yolculuk` sisteminin kaldırılmak istenmesine karşı çıkan Büyükşehir Belediyesi`ne teşekkür mesajları yağıyor. Aktarmalı yolculuk uygulamasının Erzurum`da kabul gören bir uygulama olduğunu belirten vatandaşlar, "Komik gerekçelerle kaldırılması istenen uygulamaya devam etme kararı alındığı için Büyükşehir Belediyesi`ne teşekkür ediyoruz. UKOME`nin aldığı karar, bizim lehimize olmuştur. Çünkü mevcut haliyle bile Erzurum`da şehir içi ulaşım pahalı bir tarife üzerinden yürütülüyor. Bu yüzden aktarmalı yolculuk uygulamasının devam etmesinde karar kılınmış olması, memnuniyet vericidir." diye konuştular.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 13.1 ° / 7.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.7 ° / 4.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.2 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı